Gå til sidens hovedinnhold

Til vårt nye kommunestyre i Vestre Toten

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har akkurat avsluttet et spennende valg i Vestre Toten og nye krefter er på plass. Jeg har med interesse lest manifestet som et flertall har samlet seg rundt. Det var mange gode tanker, ideer og målsettinger. Men noe manglet. Det sto ingenting om prioritering av legetjenesten i kommunen. Legetjenesten utgjør etter min mening krumtappen i helsevesenet.

I Vestre Toten er det i dag tre, og snart fire ledige hjemler, noe som utgjør 1/3 av alle legehjemler i kommunen. Disse har vært utlyst flere ganger, og det har vært få kvalifiserte søkere. De har gang på gang trukket seg. Vestre Toten kommune har forsøkt å gi et godt tilbud, men åpenbart ikke godt nok. Da bør man kanskje tenke helt nytt?

Vi vet at unge leger tiltrekkes av fast lønn i faste stillinger. Det rekrutterer! Vestre Toten kommune har fått statlige tilskudd på 1,9 millioner kroner, noe av dette til opprettelse av en ALIS-stilling, allmennlege i spesialisering. Vi trenger minst en slik stilling, helst flere. Det vil koste kommunen noe på kort sikt, men vil bidra til stabilitet og kontinuitet på lengre sikt.

Det er også viktig å ta vare på de legene som ennå holder ut med 55 timers arbeidsuke og gjøre noe for å beholde disse.

Kjære politikere; vis initiativ og handlekraft nå. Ansvaret ligger hos dere.

Kommentarer til denne saken