Kampen mot kreften ble for tung for Jens Egil, som sovnet inn på Sykehuset i Gjøvik søndag 11. september. Med Jens Egils bortgang har Raufoss-samfunnet mistet en markant personlighet. Størst er naturligvis sorgen for kona Anne Lise og deres to gutter Joachim og Jens Bjørn og deres familier.

Savnet er også stort for Raufoss Fotball og for gjengen som daglig var samlet på Amfi og «Innsida» på Nammo stadion. Stolen står tom. Meningsutvekslingene er ikke så gode som de var. Selv om vi alle var klar over hans alvorlige sjukdom, så kom bortgangen så altfor brått.

Jens Egil var født i Horten og trådde sine første år der før familien flyttet til Raufoss da Jens Egil var fem år gammel. Som smågutt, med røtter til Horten, ble det naturlig at han ble knyttet til fotballen på Raufoss. Han var en lovende kar som allerede som junior fikk sin debut på A-lag våren 1965 – mot Fremad i treningskamp. Han fikk en rekke matcher på A-laget – i daværende 2. divisjon., selv om han reiste til Oslo for ingeniørstudier.

Vi minnes Jens Egil som en glad gutt, med et sjarmerende vesen, godt humør, lojal, pliktoppfyllende og snill, alltid med gode replikker. Allerede som 20 – åring traff han sin kjære Anne Lise fra Fagernes. De giftet seg i 1966 og fikk guttene Jens Bjørn og Joakim. Sammen utgjorde de en familie som var med å satte sitt preg på Raufoss-samfunnet.

Jens Egil var tilknyttet Raufoss-industrien gjennom et langt liv. Som vvs-ingeniør var han involvert i en rekke utbyggingsprosjekter i Industriparken. Etter noen år i utledinghet- hos Moelven Industrier- flyttet familien Staff tilbake til Raufoss. I 1980 sto de flotte villaen på Lønnberg-feltet ferdig. Det ble et godt hjem for Jens Egil til de siste dager.

Guttene Jens Bjørn og Joakim gikk i pappas fotspor, som sentrale brikker i Raufoss Fotball. Begge spilte flere A-kamper for Raufoss, mens Jens Egil i mange år var oppmann og satt i styret i klubben. I tillegg var han mangeårig leder i Eldres Avdeling og fast medlem i «onsdagskaffen». Jens Egil var en lidenskapelig patriot til sine siste dager.

Raufoss-samfunnet og Raufoss Fotball har mistet en av sine beste. Vi lyser fred over Jens Egil Staffs minne!