Lørdag 17. juni arrangerer Søndre Land IL ski og -friidrett motbakkeløpet Fra fjord til Helvete for 7. gang. Den 4 kilometer lange løypa fra Randsfjordens bredder opp til området Helvete 400 høydemeter lenger opp i åsen, har bydd på utfordring for mang en spreking. – Da jeg så målstreken synes jeg nok jeg var nærmere himmelen enn helvete, for det var godt å se den streken, smilte den tidligere landslagsløperen i langrenn, Tore Ruud Hofstad, til OAs utsending etter sin deltakelse i 2018.

Til sammen over 800 starter har løpet samlet i sin historie, og med egen klasse uten tidtaking er det alt fra aktive idrettsutøvere i norgestoppen, til barnevogner som har deltatt. I år som i fjor stiller arrangøren med pengepremier til de tre beste i dame- og herreklassen, i tillegg til at alle får medalje i det de passerer målstreken.

Motbakkeløpet er en del av bygdefestivalen "Tid for Tømmer", og har fått gode skussmål fra både lokale og tilreisende deltakere. Mange publikummere langs hele løypa, trekkes fram som et særtrekk ved løpet. Rene "Tour de France-tilstander" har det blitt beskrevet av slitne løpere etter målgang.

Vi har klasser fra 0 til 60+, så hele familien er velkommen! Vi håper mange tar turen til Hov den 17.juni for å bryne seg på motbakken vår, vi lover uansett folkkefest, hilser arrangørene.