Gå til sidens hovedinnhold

Til de ansatte på Gimle

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De ansatte på Gimle, både på sykehjemmet, kjøkkenet og vaskeriet, er frustrerte med god grunn. Usikkerhet rundt arbeidsplasser skaper usikkerhet for hele familien. På Gimle er mange familier berørt av denne usikkerheten.

Vi i Vestre Toten FrP vil skape trygge rammer både for ansatte og brukere i kommunen. Derfor sa vi ja til at storkjøkken og vaskeri skal være i Vestre Toten og nei til at det skal ligge på Gimletomta. Gimletomta trengs i sin helhet for å bygge et nytt og moderne syke- og aldershjem for å møte eldrebølgen som kommer om kort tid. Et økende behov for vaskeritjenester og kjøkkenproduksjon vil medføre mye storbiltrafikk. Store deler av denne trafikken vil foregå på kveld, natt og tidlig morgen. Tider på døgnet der Gimles brukere skal ha ro. Derfor vil vi bygge et nytt storkjøkken og vaskeri på separat tomt, med nærkjøkken både på Gimle og Raufosstun.

Men vi vil mer. Vi vil innføre ja-kommunen basert på kvalitet, kompetanse, kapasitet, kommunikasjon og kultur. Dere som ansatte i kommunen har mye kompetanse innen deres yrke. Vi vil at dere, i større grad enn i dag, skal være med i alle planprosesser. Dere skal være med å forme deres egen hverdag til felles nytte for alle. En arbeidsgiver som lytter til sine ansatte skaper trivsel og når sine mål fordi alle har en egeninteresse av å lykkes.

Når det gjelder Gimle og eldreomsorgen generelt vil vi at Vestre Toten skal søke statlig finansiert eldreomsorg når denne ordningen skal utvides høsten 2019. Eldreomsorg skal ikke være en salderingspost på budsjettet. Bare på årets budsjett ble det fjernet tre plasser og stengt en hel etasje på Gimle for å spare to millioner kroner. Nå har de samme politikerne bevilget fire millioner kroner i engangstilskudd og en million i årlig tilskudd til Raufoss fotball. Hvor mange sykehjemsplasser de vil legge ned for å dekke inn dette gjenstår å se.

Vestre Toten skal være en trygg kommune både for unge og gamle. Da må vi ha politikere som evner å ta tøffe beslutninger. Barnehager, skole og eldreomsorg er en pålagt kommunal oppgave. Skal vi lykkes må vi ha ansatte som føler seg verdsatt. For mer informasjon om hva vi vil i Vestre Toten gå inn på vår webside. Der finner dere hele lokalprogrammet vårt. Kandidatinformasjon. Våre hovedsaker og mye mer. Vi vil Vestre Toten vel!

Kommentarer til denne saken