Gå til sidens hovedinnhold

Til alle elever i Nordre Land

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi politikere har vedtatt en plan for alle grunnskolene i Nordre Land. I denne planen står det at alle elever skal bli møtt med respekt for den de er, uansett. Alle barn skal ha rett til å lære og utvikle seg, og de voksne på skolen skal ta elevenes følelser og opplevelser på alvor.

I det siste har det kommet fram at ikke alle har det bra på skolen i Nordre Land. Da blir det heller ikke så lett å lære. I en av klassene våre er det hele 17 prosent av elevene som blir mobba. I denne klassen sier mange at de opplever stygg språkbruk. I gjennomsnitt opplever sju prosent av elevene våre å bli mobba. Det vil si cirka femti elever som ikke har det bra på skolen. Det er for mange!

Heldigvis er det mange gode voksne som jobber på skolene. De har plikt til å passe på at du har det bra, og til å høre på deg. Ikke gi deg om du ikke blir hørt! Da må du og foreldrene dine gå til sjefene og si fra.

Alle må være og ta ansvar for et godt klassemiljø. Du som er elev må snakke til andre på en hyggelig måte, og la alle i klassen få være med. Så skal vi voksne ta ansvar for å gjøre vår del av jobben – sørge for at det alltid er en voksen du kan få hjelp fra.

Kommentarer til denne saken