Mannen i 50-årene, som kommer fra Hedmark, er dømt for blant annet å ha utnyttet en kvinnelig informant under sin tid som narkotikaetterforsker i det som tidligere var Vestoppland politidistrikt.

Det er Hamar Arbeiderblad som nå melder at Høyesterett har besluttet ikke å ta saken til behandling. Dermed blir dommen mot mannen fra Eidsivating lagmannsrett i desember stående. Mannen ble også først dømt i Gjøvik tingrett i april i fjor.

Dommen han har fått er fengsel på ett år og ni måneder. Han ble også dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til den involverte, kvinnelige informanten.

– Vi er tilfreds med at retten har forstått saken og vurdert bevisene på samme måte som vi har gjort, sa statsadvokat Per Morten Utkilen til NTB da dommen var klar før jul.

En del av dommen mot mannen dreier seg om at han møtte opp på den nevnte kvinnens bopel for å få henne til å endre sin forklaring om hva som hadde skjedd mellom dem.

«Det er skjerpende at tiltalte har møtt fornærmede flere ganger hjemme i hennes bolig, for å få henne til å endre sin forklaring til spesialenheten», het det i dommen, som blant annet var grunnlagt på flere SMS-er mellom de to.