Tidligere Gjøvik-spillere senket gamleklubben

Leonards Rimjans avgjorde mot Tønsberg på bortebane i fjor, men lørfdag kveld måtte Gjøvik Hockey se seg slått av ordinære Tønsberg.

Leonards Rimjans avgjorde mot Tønsberg på bortebane i fjor, men lørfdag kveld måtte Gjøvik Hockey se seg slått av ordinære Tønsberg. Foto:

Peter Fuks og Andreas Egidius har begge spilt for Gjøvik Hockey. Lørdag bidro begge med scoringer da nestjumbo Tønsberg vant 5–3.

DEL

Det vil det ikke helt for Gjøvik Hockey denne sesongen. Etter å ha slått Hasle/Løren to ganger og Tønsberg hjemme sist onsdag, skulle laget fortsette klatringen mot å få kontakt med lagene på øvre halvdel. Det så også lovende ut i starten av kampen.

Eirik Myhre Slåsletten ga Gjøvik Hockey en tidlig scoring og gjøvikgutta vant skuddstatistikken hele 17–4 i første periode. Likevel klarte de ikke å gå til pause med mer enn 1–1.

Fuks scoret

En ny tidlig scoring ved Even Langdalen i andre periode sørget også for lovende takter, men så dukket to spillere som har akslet gjøvikdrakta opp og snudde kampen. Først scoret Andreas Egidius opp. Han spilte tre kamper for Gjøvik Hockey i 2017/18-sesongen. Like etter sørget Petr Fuks opp og sendte Tønsberg i ledelsen. Fuks spilte 54 kamper for Gjøvik Hockey i tiden 2008 til 2010.

I siste periode økte hjemmelaget til 4–2. Jan Robin Furuseth Lereng tente nytt håp, men da Gjøvik Hockey tok ut sin målvakt avgjorde Tønsberg i tomt bur.

Ineffektive

Dermed endte en viktig bortekamp i tap. Selv om Gjøvik Hockey vant skuddstatistikken klart.

- Vi klarer dessverre ikke å omsette sjansene vi skaper. Vi kommer til mange sjanser, men har ikke god nok kvalitet til å kapitalisere dem i dag. Dette er en kamp vi skal vinne klart. Så blir det ofte slik at når vi ikke får uttelling så faller vi litt ut av en gameplan som egentlig fungerer bra. Tønsberg får kampen inn i sitt spor. Selv om vi fortsetter å skape gode sjanser så faller kvaliteten i andre halvdel av kampen, sa trener Patrick Bäärnhielm.

Fakta

Tønsberg – Gjøvik Hockey 5–3 (1-1, 1-2, 1-1)

1. periode: 0–1 (3.57) Eirik Myhre Slåsletten (Amund Kjeverud Nyland/Leonards Rimjans), 1–1 Erik Persson (15.21)

2. periode: 1–2 (23.56) Even Langdalen (Jan Robin Furuseth Lereng, Daniel Volf), 2–2 (32.32) Andreas Egidius (Lukas Fransson), 3–2 (35.56) Petr Fuks (Phillip Larsson)

3. periode: 4–2 (50.47) Fransson, 4–3 54.44) Furuseth Lereng (Langdalen), 5–3 Larsson (59.41)

Utvisninger: Tønsberg 4x2 min., Gjøvik 3x2 min.

Skuddstatistikk: 32-29

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags