Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes første senior-NM i Valdres – flere lokale deltakere

Artikkelen er over 1 år gammel

Noen av verdens beste juniorutøvere og flere lokale deltakere stiller til start på Blåbærmyra i helga.

For første gang i historien arrangeres det et senior-NM i friidrett i Valdres.

– Det er vi i Fagernes idrettslag stolte over. Vi er godt i gang med rigginga og det begynner å se ut som en NM-arena. Det skal bli bra og vi gleder oss til å få så mange gode utøvere til Valdres, sier stevneleder Kåre Strande.

Sterke utøvere

NM i mangekamp er et stort arrangement for Fagernes idrettslag. Totalt er det påmeldt 92 deltakere – 76 av dem i mangekamp og 16 i sprintøvelsene som klubben har satt opp.

Flere av verdens beste juniorutøvere stiller til start på Blåbærmyra lørdag og søndag, blant dem Markus Rooth som er nummer to i verden i junior U20 gjennom alle tider, regjerende olympisk ungdomsmester Sander Aae Skotheim, Norges raskeste og spenstige kvinne i år Henriette Jæger, og Helene Rønningen løper 100 og 200 meter. Også VM, OL og EM-deltaker Martin Roe kommer i seniorklassen, som teller åtte navn.

– Det er en skikkelig oppsving i Norsk friidrett, også innenfor mangekamp. Det er imponerende atleter som vil vise seg fram i helga på et ekstremt høyt nivå. Vi kan i løpet av helga vise at Norsk friidrett handler om mer enn Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm. Det gleder vi oss til å se, forteller Strande.

En ny generasjon på nytt dekke

Det er også flere lokale deltakere som stiller til start. Det inkluderer blant andre regjerende seniormester Telma Eid fra Søndre Land, samt en rekke sprintere fra Søndre Land, Fagernes og Raufoss.

Flere tiltak

Det er mange i sving for å kunne gjennomføre NM i Valdres.

– Totalt er vi 65 funksjonærer og dommere, de fleste fra Valdres. De trår til med lange dager på ti-elleve timer, noe de aller fleste synes bare er gøy. Det er sosialt og i tillegg mye fin idrett å sjå. Det ser også ut til at det bli stabilt godt vær disse to dagene. Det er et stort stevne for en liten klubb, men dette skal gå bra, forklarer Strande.

Les også

Josue (17) og Caleb (20): – Vi fikk drømmejobben

Arrangementet legger til rette for maks 200 publikummere, og har flere koronatiltak.

– Alle involverte vil bli registrert ved ankomst Blåbærmyra. Vi må vite bostedskommune, navn og telefonnummer slik at vi kan spore eventuell smitte. Det vil være Antibac tilgjengelig rundt omkring og en må holde minst en meter avstand til utøverne. I tillegg skal alt av kastredskap vaskes før og etter konkurranser. Det er hyggelig å kunne starte opp igjen i denne krevende koronatida og at så mange tar turen til Fagernes, forteller Strande.

Les også

Hallen har fullt av feil:Valdres Storhall og entreprenøren møtes i retten

Kommentarer til denne saken