Tiden er inne for å nominere til årets industripris

KOMITEEN: Her er komiteen for Industriprisen 2019. Fra venstre Kaja Haug, Kristin Brovold, Kjell Smedsrud, Mette Dalseg, Anita Hager, Tove Løkken, Marit Amundsen og Jon Sandvik.

KOMITEEN: Her er komiteen for Industriprisen 2019. Fra venstre Kaja Haug, Kristin Brovold, Kjell Smedsrud, Mette Dalseg, Anita Hager, Tove Løkken, Marit Amundsen og Jon Sandvik.

– Med hverdagshelten som utgangspunkt, trenger ikke terskelen for å melde på folk være så stor. Send inn forslag til industriprisen i dag, lyder oppfordringen fra Kjell Smedsrud, nestleder i Fellesforbundet Raufoss jern og metall.

DEL

Smedrud snakker om årets industripris. Fristen for å komme med forslag til komiteen er satt til mandag 2. september. Prisene deles ut 31. oktober.

Prisene skal gå til personer som jobber i industribedriftene i Mjøsregionen, og det er opp til de ansatte og bedriftene selv å nominere kandidater som de synes fortjener en slik pris.

Flere kategorier

Kategoriene til Industriprisen 2019 er som følger: Årets ansatt, årets innovatør, årets team, årets lærling/TAF-elev og selvsagt hedersprisen.

Det er tredje gang industribedriftene i regionen samles seg om å hedre sine egne på denne måten. Første gang var i 2015. Da var det i forbindelse med at Totalgruppen fylte 10 år, og det var et så godt initiativ at det ble ført videre annet hvert år. I år arrangeres det i samarbeid med NCE Raufoss og flere sponsorer.

Festen 31. oktober

31. oktober braker det løs i Fyrverkeriet Kulturhus på Raufoss, dette er kvelden for arrangementet Industriprisen 2019.

Prisutdelingen setter fokus på fagarbeideren og de andre dyktige folkene som jobber ved industribedriftene i Mjøsregionen. Industriprisen 2019 skal løfte entusiasmen og stoltheten til alle de som bidrar til utvikling og vekst i sine bedrifter. Industribedriftene i Mjøsregionen står for global teknologiutvikling og omstilling, og bak dette står det flinke folk på alle nivåer i bedriftene, sier Anita Hager som skal være konferansier under tildelingen.

– Vi er gode

Det ligger mye arbeid og mange tanker bak et slik arrangement.

– Mange vil si at Industrimiljøet ikke har en tradisjon for å si at noen er flinkere enn andre, være stolt av det vi er gode på eller rose hverandre så veldig høyt. Dette står i kontrast til det faktum at alle i TotAl-gruppen og NCE Raufoss er en viktig del av en globalt industriklynge som skal være med å skape fremtidens produkter og tjenester, påpeker Hager.

Trenger flere nominasjoner

Komiteen jobber nå aktivt for å igjen presentere et godt program i tillegg til selve utdelingen av prisene. I tillegg trenger de flere søknader, forteller Hager og minner på at det er mye heder i de og bli nominert også.

Hun viser også til en oppfordring fra de fagorganisertes Kjell Smedsrud, nestleder i Fellesforbundet Raufoss jern og metall.

– Industrien er en viktig del av samfunnsøkonomien, med mange hverdagshelter, som vi trenger å skryte litt av. Derfor er det positivt å feire oss sjøl litt, og øke statusen for industri og fag. Med hverdagshelten som utgangspunkt, trenger ikke terskelen for å melde på folk være så stor. Send inn forslag, lyder Smedruds oppfordring.

Industriprisen - tidligere vinnere

Industriprisene skal gå til personer som jobber i industribedriftene i Mjøsregionen, og det er opp til de ansatte og bedriftene selv å nominere kandidater som de synes fortjener en slik pris. Det er tredje gang det skal deles ut slike priser. Frist for årets nominasjon er 2. september.

Her er vinnerne fra 2015:

Årets ansatt: Erik Olsen - Rustfrie Bergh AS

Årets innovatør: Ragnar Grimstad - Nævanyttig AS

Årets team: Automasjonsgruppa - Hexagon Ragaco AS

Årets lærling / TAF-elev: Hans Martin Urban Frisinger - Hydal Aluminium Profiler AS

Hedersprisen: Terje Haug - VP metall AS

Her er vinnerne fra 2017:

Årets læring/TAF-elev: Sturla Schjørlien

Årets ansatt: Tommy Granvang, Dokka Fastener

Årets Innovatør: Jan Erik Johansen, Manager Design Engeneering/Aerospace propulsion hos Nammo -

Årets team: Nammo team overflate/avdeling AFP

Hedersprisen: Opplæringskontoret for industrifag på Raufoss

Artikkeltags