Tid for The Beatles-dypdykk på Beitostølen

FAKKELBÆRERE: Slovenske Help! - A Beatles Tribute besøker Beitostølen og Beatlesfestivalen for første gang til helga.

FAKKELBÆRERE: Slovenske Help! - A Beatles Tribute besøker Beitostølen og Beatlesfestivalen for første gang til helga. Foto:

Til helga arrangeres Beatlesfestivalen på Beitostølen for 14. året på rad.   

DEL

For noen står elgjakta fram som høstens vakreste eventyr, andre igjen velger seg Beatlesfestivalen på Radisson Blu Mountain Resort på Beitostølen der festivalsjef Terje Steinsrud ikke legger skjul på at de i år virkelig har slått på stortromma.

Livemusikk og naturligvis spennende foredrag og annet snacks for Beatles-nerdene hører med, og for mange er det nok fagbiten som er ekstra interessant:

For i år får festivalen besøk av to karer som har jobbet tett med Paul McCartney under ulike perioder av legendes mer enn seksti år lange karriere, nemlig Jeff Cummins og Erik Wangberg.

– Omslagsdesigner Jeff Cummins jobbet først med Paul McCartney og Wings i 1976. Cummins gjorde også klassiske plateomslag for artister som Eric Clapton, Elvis Presley, Moody Blues, Elvis Costello med flere, sier Terje Steinsrud som opplyser at Jeff Cummins også vil ha en egen salgsutstilling på festivalen.

– Plateprodusent og forfatter Eirik Wangberg vil fortelle om sitt liv blant rocken og superstjerner, og vil også dissekere begge sider av Mc Cartneys mesterverk «RAM». Han vil også ha med bøker og diverse som han vil selge på festivalen, sier Steinsrud som også i år kan friste med The Beatles-kjenner Dag Inge Fjeld som denne gangen vil presentere sitt foredrag om året 1969.

Rent musikalsk på fredagskvelden vil Synvis sammen med 15 år gamle Ingeborg Onstad fra Øystre Slidre tolke The Beatles-klassikerne på sin måte før The Brutales fra Raufoss entrer scena for å tolke Beatles-låter på et litt mer bredbeint vis.

– Lørdag får vi besøk av et av de beste The Beatles-tribute band i verden, nemlig Help! - A Beatles Tribute. De har de siste årene spilt over 500 konserter fordelt på 18 land i Europa. Tilbake kommer også Gary Owen fra USA for femte året på rad, sier Terje Steinsrud.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags