Gå til sidens hovedinnhold

Ti minutter etter at Sebastian (17) satte bakkerekord, ble han slått med en halv meter av storebror Benjamin (19)

Ti minutter etter at Sebastian Østvold hadde satt bakkerekord i Bavollen på Voss med 109 meter, strakk storebror og lørdagens individuelle vinner Benjamin seg en halv meter lenger og hoppet Oppland inn til gull i junior-NM.

- Jeg er glad han hoppet så godt, men skulle gjerne hatt bakkerekorden selv, sa Sebastian Østvold etter brødreduellen som nesten ble mer spennende enn kampen om medaljene i lag-NM på Voss søndag.

Les også

Sjefen rørt til tårer av Marens VM-bragd

- Tok tilbake rekorden

Etter at Opplands lag lå rundt ti poeng bak Akershus etter de to første av de tre hopperne på hvert lag hadde hoppet, klinket Benjamin Østvold til med omgangens nest beste hopp og sendte Oppland i ledelsen. I andre omgang sørget de både for soleklart NM-gull og en artig brødreduell. Som nest siste hopper for Oppland satte Sebastian bakkerekord og sørget for et strålende utgangspunkt for storebroren Benjamin foran siste etappe.

- Benjamin sa at han skulle ta den tilbake i sitt siste hopp. Jammen klarte han det også, sa Sebastian, som gjerne skulle hatt rekorden og slått i bordet med på hjemmebane.

Les også

Sølv til Maren: – Digg å få til to gode hopp

Revansje

Oppland vant til slutt med 19 poengs margin foran Akershus. For storebror Benjamin ble det ei helg helt uten ripe i lakken. Lørdag vant han den individuelt NM-gull med hele 40,9 poengs margin. Det ble også arrangert norgescuprenn lørdag og søndag. Der vant han eliteklassen for seniorer begge dager.

- Dette var mitt siste junior-NM. Neste år er jeg senior. Derfor var det godt å avslutte på denne måten. Det gir inspirasjon til videre satsing, og det var en bra revansje fra junior-VM for noen uker siden. Da var jeg klart best i prøveomgangen, men bommet med sittestillingen i første ordinære omgang. Det ødela mulighetene til på kjempe i toppen, sa storebror Østvold.

Les også

Maren takket nei til Farmen kjendis – sier ja til VM-gull

Sebastian Østvold ble nummer to i norgescuprennet klasse A søndag. Lørdag gikk han helt til topps. Henrik Haave fra Nordre Land ble nummer 11 søndag og nummer 15 lørdag.

Kommentarer til denne saken