Gå til sidens hovedinnhold

Ti kjøretøy ble avskilta under kontroll på riksveg 4

Artikkelen er over 1 år gammel

Ti kjøretøy ble avskilta da Statens vegvesen hadde kontroll i Vestre Toten.

Vegvesenet gjennomførte kontroll langs riksveg 4 i Vestre Toten onsdag. I tillegg til de ti bilene som ble avskiltet, fikk tre personer gebyr for manglende bruk av belte og én person ble anmeldt for manglende førerrett på bil. Videre fikk ni mangellapp av totalt 1096 kjøretøy som passerte Statens vegvesens skiltskanner.

– De fleste som ble avskiltet hadde ikke et EU-godkjent kjøretøy. I tillegg var det et par tilfeller der en ikke hadde omregistrert kjøretøyet til ny eier innen fristen. Blant annet avskiltet vi en turistbuss med passasjerer. Da måtte de skaffe seg ny buss. Det hører med sjeldenhetene, men det har skjedd før, sier kontrolleder Johnny Kingswick.

Det er bileierens ansvar å få bilen EU-godkjent.

– Det er nok noen som bevisst ikke sender bilen på EU-kontroll, men i hovedsak kommer det av at noen har vært litt trege. De fleste har enten glemt det eller ikke fått med seg at kjøretøyet skal inn til kontroll. En får brev om at fristen er passert og bilen da vil bli avregistrert, men ellers må eierne passe på sjøl. Spesielt mange ble avskiltet i dag, det var en liten topp, forteller Kingswick.

Han forteller at Statens vegvesen vil ha jevnt med kontroller framover, men setter ikke inn noe spesielt tiltak mot å kontrollere kjøretøy. De har imidlertid hatt en satsing mot beltebruk i buss. Det kan du lese mer om i saken under.

Les også

Bilbelte i buss: – Glad jeg brukte bilbelte den gang bussen havnet i grøfta

Kommentarer til denne saken