– Torpa-bedriften en av vår tids viktigste teknologibedrifter

UTMERKELSE: Kommunikasjonsansvarlig Eli Godager og daglig leder Thomas Wærner, med datteren Frida på armen, satte pris på å bli månedens NHO-bedrift.

UTMERKELSE: Kommunikasjonsansvarlig Eli Godager og daglig leder Thomas Wærner, med datteren Frida på armen, satte pris på å bli månedens NHO-bedrift. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Thomas Wærner lykkes med å teknologisk omsorg fra Torpa.

DEL

– Kanskje en av vår tids viktigste teknologibedrifter, skriver NHO Innlandet, som har kåret EveryCare i Torpa til månedens bedrift.

Den lille virksomheten eies og drives av Thomas Wærner, en velkjent hundekjører med seier i blant annet Finnmarksløpet.

EveryCare forenkler kommunikasjonen mellom helsepersonell, pasienter, pårørende og øvrig beredskap. Firmaet tilrettelegger for at flere kan bo trygt hjemme, og at en alderdom på institusjon blir bedre. Dette gjør de ved å utvikle styringssystemer som kopler sammen sensorer og alarmer og applikasjoner, skriver NHO i sin begrunnelse får kåringen.

– Bruke hendene riktig

– Stadig oftere hører vi at Norge ikke har nok «varme hender» til å dekke omsorgsbehovet i årene som kommer. Da må vi bruke de hendene vi har riktig, sier Thomas Wærner.

Han er selvsagt bevisst spådommene om at antallet eldre over 80 år vil dobles fram mot 2040.

– Det vil kreve mer av oss. Et viktig bidrag blir å ta i bruk teknologier som gjør eldre tryggere og mer selvhjulpne i eget hjem, samt å avlaste ansatte i helsesektoren, sier Wærner.

Ny avtale med Nordre Land

I 2014 hadde Thomas Wærner og hans ansatte allerede utviklet og installert sitt første system i et pleiehjem på Dokka. For 14 dager siden inngikk EveryCare en ny kontrakt med Landmo sykehjem. Installasjonen er nå sky-basert, mens den før gikk over en server. Dette åpner for mange nye muligheter, ikke minst kommunikasjon med systemer utenfor, opplyser Wærner.

Utmerkelsen av EveryCare som månedens bedrift er vel fortjent, mener NHO Innlandets regiondirektør Åge Skinstad.

– Everycare har i flere år vist at de er blant landets fremste innen velferdsteknologi. Det er viktig med gründere som tar tak i omsorgsutfordringen og EveryCare har gjennom sine leveranser til Nordre Land kommune allerede vist at deres plattform fungerer.

Artikkeltags