– Jeg har vanvittig mange kunder fra Kolbu i butikken. Derfor vil det svi ekstra dersom vi taper. Da er de ekstra blide når de ser meg i butikken, og jeg kan jo ikke jobbe hele uka på lageret heller, sier Thomas Løkken og smiler.

Lørdag kveld. Klokka 19. Midt i gullrekka møtes 3. divisjonslaget FK Toten og 4. divisjonslaget Kolbu KK. Hvert minutt kan du se på OA-TV fra klokken 18.55.

– Det er slaget om Østre Toten. En kamp som skal vinnes. Ferdig pratet. Slik er det for begge lag, sier Løkken.

Nydelige forretter

Før den tid byr OA-TV på flere godbiter. Det starter allerede fredag klokken 13. Da møtes 1. divisjonslagene Raufoss og Kongsvinger til treningskamp i storhallen. Den sendes live. Begge lagene ble slått ut i cupen sist lørdag av henholdsvis Strømsgodset og Viking. Derfor møtes de til nest siste treningskamp før seriestart. For to uker siden vant Kongsvinger 2–0 på Gjemselund da lagene møttes til treningskamp.

Klokken 19.30 fredag kveld skal Reinsvoll og Faaberg kjempe om retten til å gå videre fra første kvalifiserende runde i cupen. Der er blant andre Fredrik Greve Monsen tilbake i fotballsko, og Reinsvoll har et godt håp om å gå videre. Den kampen vises også på OA-TV.

Selve rosinen i pølsa kommer lørdag kveld. Da møtes de store rivalene på Østre Toten til cupduell. Kolbu KK mot FK Toten. Ikke på Østre Toten idrettspark, hvor begge klubbene trener side ved side på vinterstid, men i Raufoss storhall. Det er fordi Kolbu KK har hjemmebane og ikke vil gi rivalene fordelen av å spille på sin hjemmebane.

Tilbake

Thomas Løkken kjenner disse lokaloppgjørene veldig godt. Midtbanesliteren, med mange målpoeng i beltet, skulle egentlig ikke spilt denne kampen. Før jul meldte han nemlig overgang til Skreia.

– Planen var å trappe ned litt av hensyn til familien, men jeg følte etter hvert at jeg hadde litt større ambisjoner enn jeg trodde. Det var for tidlig å trappe ned. Derfor valgte jeg å gå tilbake til Toten. Nå håper jeg papirene går raskt nok til at jeg rekker lørdagens kamp, forteller han.

Løkken har vært med på mange kamper mot erkerivalen. Han spilte for FK Toten i den berømte opprykkskampen på TV 2 i 2014. Så gikk han til erkerivalen og spilte halve 2015-sesongen i Kolbu KK. Før han vendte tilbake til FK Toten.

– Jeg vet godt hva disse kampene innebærer. Det er så mye prestisje blant spillere på begge lag som kjenner hverandre utenfor banen. De som taper før høre det. Så handler det om å kunne kalle seg best på Østre Toten. Det er viktig, sier Løkken.

Jevne dueller

FK Toten spiller i 3. divisjon. Kolbu KK i 4. divisjon. Mens Kolbu KK har imponert i treningskampene så har FK Toten slitt med mange tap.

– Jeg vil si FK Toten er favoritter, men i disse kampene er ingenting normalt. Hver kamp lever sitt eget liv. Det kan bikke begge veier, sier han.

Statistikken (nifs.no og fotball.no) underbygger Løkkens påstander. Mellom 2001 og 2019 har lagene møttes 34 ganger i obligatoriske kamper. 14 kamper har endt med seier til Kolbu KK. 13 ganger har FK Toten vunnet og sju har endt uavgjort. Målforskjellen er 69–65 i favør Kolbu KK.

– Alt tyder på at dette blir en ny tett kamp. En kamp jeg ikke orker å tape og en kamp jeg grugleder meg litt til, sier Løkken.

Helgens lokale fotball på OA-TV:

Fredag 13.00: Raufoss – Kongsvinger – treningskamp

Fredag 19.30: Reinsvoll – Faaberg – 1 kvalik NM

Lørdag 19.00: Kolbu KK – FK Toten – 1. kvalik NM