The Gathering-festen er i gang

Artikkelen er over 1 år gammel

– Samholdet og energien under The Gathering er helt unik, sier Robin Resve fra Hamar. En av 6.000 deltakere på årets The Gathering.

DEL

Se stort bildegalleri og møt noen av TG'erne over!

Portene er åpnet og datafesten er endelig i gang.

Robin Resve fra Hamar og Kenneth Viddal Stangeby fra Brumunddal var blant de første som kom inn i Vikingskipet onsdag morgen:

– Det er det femte året mitt. Jeg gleder meg til å møte alle kompisene mine. Her er de samlet på en plass. Det blir høy stemning, sier en forventningsfull Robin, og får støtte av kompis Kenneth:

– Jeg gleder meg til å ha det kjempebra med kompiser.

Espen Mikkelsen fra Hama står i kø for å komme inn utenfor Vikingskipet:

– Jeg har store forventninger. Det er tredje gangen jeg er med på dette, og dette er den beste måten å tilbringe påsken på, sier Espen.

– Mer hjemmefølelse

The Gathering var fullbooket allerede i desember.

6.200 deltakere skal fordele seg ut over 4.200 PC-plasser inne i Vikingskipet.

Noen velger å være her hele påska, andre er på dagspass for å være med på de kreative workshopene eller bare nyte showene og konsertene og eller å delta på konkurranser eller kreativ koding.

– I år har vi satset på å gi deltakerne mer hjemmefølelse. Her skal det være noe for alle. Den «casual gameren» skal få mer, sier fagleder hos The Gathering, Freya Viridian Søndmør.

På en plen utenfor Vikingskipet forsøker brødrene Magnus Gunnar og Erik Seem Hartgen og Adrian Falch å organisere en vanvittig mengde oppakning som skal inn i skipet.

– Det blir noen turer inn og ut før alt er på plass. Vi kommer til å gå fram og tilbake i to timer. Minst, sier Magnus Gunnar og smiler.

– Men vi gleder oss vanvittig. Vi har forberedt oss lenge. Datautstyr, hyller, massevis av brus og energidrikke. Og klær, selvsagt. Alt er pakket og klart, sier Erik.

Klokka runder 09, og dørene åpnes opp. Køen begynner å bevege seg inn gjennom alle sluser.

– Nå begynner det! sier The Gathering frivillig-veteran Rolf André Kjærstad. Han skuer utover skipet fra tribuna og liker synet av folk som strømmer inn gjennom alle porter.

Rolf André har vært med på den tekniske riggingen. Blant annet er det lagt rundt 20 kilometer med kabel inne i Vikingskipet.

– Jeg er blitt 28 år, og startet som deltaker i 2006. Siden 2011 har jeg vært frivillig. Her inne er jeg vel for veteran å regne.

– For meg er The Gathering å møte venner fra nord og sør, som jeg ellers ikke treffer i løpet av året.

– Det er godt når det er i gang. Og godt når det er over.

Smarte løsninger

William Jarbaux fra Trondheim er stresset:

– Dette er den verste delen, det å finne fram til plassen sin.

William vil i alle fall synes i folkemengden inne i skipet. Håret er farget knallrosa:

– Man må kjøre på med gamingfargen, sier William og smiler.

Jan Kasper Kaspersen fra Eidsvoll drar på et enormt rigg av TV-er og PC-er. Han og kompisgjengen har vært smarte år:

– Tidligere slet vi med transporten inn og ut av skipet. Nå har vi alt vi trenger på hjul. Vi måtte finne på noe nytt, sier Kaspersen.

Maximiliano Horta rigger standen til Universitetet i Oslo:

– Jeg skal kombinere det å stå på stand og promotere høyere utdanning med gaming og moro. Også må jeg prøve å få sovet litt innimellom slagene. Hvis det går, sier Maximiliano.

Også Robin Aaen fra Hønefoss er spent på hvor mye søvn det blir:

– Det blir i alle fall sene netter og mye gaming. Og mange bra konserter.

Inn gjennom døra en debutant som i alle fall ikke skal fryse på hodet. Adrian Vistnæs fra Drammen har iført seg en stor bjørnelue. I og med at det er påske:

– I år gjør jeg alt som er moro. Jeg skal ta motorsykkellappen og nå skal jeg delta på The Gathering for første gang, sier Adrian.

– En må teste det meste før det er for sent.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken