Tre norske Tesla-eiere som klaget på for liten ytelse, har fått medhold i Forbrukertvistutvalget.

VG skriver torsdag at fire eiere av Tesla S P85D klaget på at bilen underleverte. Tre av disse fikk medhold i utvalget og er tilkjent 50.000 kroner i erstatning.

På papiret hadde bilen 700 hk og en akselerasjon fra 0– 100 km/t på 3,2 sekunder. Tesla-eierne hevdet bilen hadde et effekttap på 20 prosent under det annonserte – og gjennom flere ulike tester viste at den reelle ytelsen var på bare 436 Hk.

De fire sakene avisene har fått tilgang til, ble avgjort med vedtak den 17. juni i år. Tesla har fire uker på å bestride kravet fra det blir forkynt før det blir rettskraftig.

– Jeg må understreke at vedtaket ikke er rettskraftig ennå. Saken kan bli tatt videre i rettssystemet, men hvis vedtaket blir stående, kan det skape presedens for fremtidige saker, sier direktør Ingeborg Flønes i Forbrukerservice i Forbrukerrådet.

Tvisten sto først og fremst mellom forskjellen på «motorkraft» og «kjøretøykraft». Tesla-modellen har to motorer, og slår man sammen effekten i motorene får man 700 hk, mens den reelle ytelsen til bilen altså viste seg å bare være 463 hk.

Talsperson Even Sandvold Roland i Tesla opplyser til avisen at de nå vil gjennomgå beslutningen fra Forbrukertvistutvalget for å bedre forstå konklusjonen. (©NTB)