Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn i Barcelona: Så ut som om føreren prøvde å treffe flest mulig

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordmenn i Barcelona beskriver hvordan føreren av varebilen kjørte vinglete og tilsynelatende forsøkte å treffe flest mulig mennesker i Placa Catalunya.

Barcelona er en populær turistby, og det var mange nordmenn i nærheten av plassen Placa Catalunya da angrepet skjedde torsdag.

– Vi hørte en motor som ruste. Så hørte vi folk som skreik. Vi kastet oss inn i en sidegate til Ramblaen. Der slapp butikkeiere inn folk og tok ned gitteret, forteller Aage Grimstad fra Sandnes til Stavanger Aftenblad.

Han er i den spanske feriebyen med kone og et annet ektepar. Han sier at de var 10 til 20 meter unna bilen.

– Det var grusomt. Det så ut som om føreren prøvde å treffe flest mulig. Bilen kjørte vinglete og siktet der det var mange folk. Det minner veldig om Nice. At det har vært flere lignende hendelser er nok grunnen til at vi var obs og kom oss raskt vekk da vi hørte ropene, sier han.

Også Kaihanb Sakhi fra Arendal beskriver kaoset i sekundene etter at bilen kjørte inn i hovedgata i Barcelona.

– Folk skrek og løp for å gjemme seg. Vi visste ikke hva som skjedde med en gang og ville bare finne dekning, sier han til TV 2.

Venninnene Tine Elise Nilsen og Ina Sofie Myrdal var på vei til handlegaten da de hørte de første sirenene etter angrepet. Først trodde de det hadde skjedd en ulykke, men da de kom fram skjønte de alvoret i situasjonen, forteller Nilsen til NRK.

– Området er stengt av med sperrebånd, og det er helt fullt med politi med maskingevær, forteller hun.

Terrorangrepet i Barcelona: - Dette er utrivelig. Vi vil bare hjem...

Kommentarer til denne saken