Gå til sidens hovedinnhold

Tennisstjernen var venn med omkomne Eirik (31): «Det er med tungt hjerte at jeg håper du hviler i fred kjære Eirik» 

Eirik Grønolen (31) var den første som ble bekreftet omkommet etter raskatastrofen i Gjerdrum. Han hadde et tett forhold til en av verdens beste tennisspillere, Casper Ruud. Duoen var blant annet forretningspartnere.

(ROMERIKES BLAD):Ruud som per dags dato er rankert som verdens 27 beste tennisspiller hyller Grønolen som både en flott person og viktig støttespiller. Den avdøde 31-åringen hadde gjennom selskapet Dunderverk blant annet ansvaret for Ruuds digitale løsninger.

Romerikes Blad har vært i kontakt med Ruuds management. Manager Venke Aure henviser til uttalelsen tennisproffen. nettopp har lagt ut i sosiale medier.

«Verden kan være et urettferdig sted. Vi har mistet en fantastisk person og medborger. Jeg har mistet en venn, kollega og en viktig støttespiller i mitt team», skriver tidnes beste norske tennisspisller på sin Instagram-profil.

Ruud mener Grønolen var en inspirasjon.

«Du var bare snill og god mot alle, og det var inspirerende å være rundt deg. Du gikk bort altfor tidlig. Ord kan ikke beskrive hvor mye de vil bli savnet av alle som kjente deg».

Forretningspartnere

Samtidig uttrykker også Ruud sterk medfølelse til Grønolens familie, men også til resten av Gjerdrum-samfunnet som ble rammet av et kvikkleireskred natt til onsdag. Så langt er seks personer bekreftet omkommet, mens fire fortsatt har status som savnet.

IT-gründeren Eirik Grønolen (31) bekreftet død etter skredtragedien: – Dette er bare helt ufattelig trist

«Mine tanker går til dine aller nærmeste og til alle andre som har mistet eller savner noen i denne tragiske ulykken på Gjerdrum. Det er med tungt hjerte at jeg håper du hviler i fred kjære Eirik».

I tillegg til samarbeidet rundt de digitale løsningene, var også Ruud og Grønolen forretningspartnere i Yoneda AS med adresse på Kjeller. Tennisspilleren satt med 30 prosent av aksjonene i selskapet som driver med butikkhandel av klær. Grønolen eide de øvrige.

Samboer og hund overlevde

Grønolen ble funnet inne i en bygning i raset fredag ettermiddag. Politiet offentliggjorde navnet lørdag kveld. Mens samboer og hund overlevde skredet, omkom Grønolen da huset de bodde i ble tatt av kvikkleire-skredet og havnet i bunnen av det flere hundre meter lange krateret.

Politiet på Romerike opplyste lørdag kveld at de pårørende er varslet.

Grønolen vokste opp på Beitostølen før han tok IT-utdannelse og startet sitt yrkesaktive liv. Da han gikk bort bodde han og samboeren i det relativt nye boligfeltet i Ask i Gjerdrum.

Kommentarer til denne saken