Gå til sidens hovedinnhold

Tenn et lys klokka 18.14

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Grunnlovens paragraf 112 har denne ordlyden: Enhver har rett til et miljø som sikrer helsen, og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares. Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig og allsidig betraktning som ivaretar denne rett også for etterslekten.

4. november starter en viktig rettssak mot Staten i Høyesterett. Midt i klimakrisa vil Regjeringen lete etter mer olje, lengre nord og øst enn før, i de aller mest sårbare områdene i Arktis. Oljeboring i Arktis vil forverre klimaendringene og utgjøre en trussel for den sårbare naturen i disse områdene. Derfor er oljeboring i Arktis et brudd mot grunnloven. Det er sjelden alle dommerne i Høyesterett stiller i en rettssak. Det gjør de nå, dette markerer viktigheten av søksmålet.

3. november, kvelden før, klokka 18.14, blir det en landsomfattende lysmarkering. Vi går ut og tenner lys i våre mobiler og diverse lykter, kanskje et bål, for å vise vår støtte. På grunn av smittefaren blir det ingen større, felles markeringer i distriktet vårt, men mange små, håper vi. Bli med! Tenn et lys for retten til et levelig miljø, for håp om en lysere framtid og for opplysning og kunnskap om miljøet!

Kommentarer til denne saken