TEMAKVELD OM ANGST OG INDRE SÅR

Leder for Frelsesarmeen Gjøvik og Toten, kaptein Magne Berg, slet i over 20 år med angst og indre sår. Lidelsen var til tider svært stor, og konsekvensene ble begrensninger på livskvalitet og livsutfoldelse. Panikkanfallene var mange og sterke, og isolasjonen tok overhånd. Til slutt endte det med sykehusinnleggelse. Tirsdag kl. 1800 - 2100 arrangerer Frelsesarmeen Lena åpen temakveld, hvor Magne Berg deler av sin kunnskap om og erfaring med angst.

- Angsten begynte å gjøre seg gjeldende allerede som fem-åring. Barndommen min var ikke bare enkel, og det får som regel uheldige virkninger seinere i livet. Angsten ble verre og verre etter hvert som årene gikk, sier Magne. Angsten fulgte med gjennom barne- og ungdomsår, som ung voksen og gjennom studier og yrkesliv. Han gikk til psykolog i flere perioder. Etter 20 år med angst toppet det seg. - Det ble for mye, og jeg begynte å få angstanfall på jobb. Da var det på tide å få mer hjelp over tid, og resultatet ble innleggelse i tre måneder, forteller Berg. Det ble et stort vendepunkt. Han fikk riktig hjelp og et nytt liv.

- Høsten 2000 står for meg som et godt minne og en bekreftelse på at det nytter å kjempe med riktige verktøy. Da ble jeg skrevet ut, og skrittene mot en ny hverdag begynte sakte, men sikkert. Da bestemte Magne seg for at alle årene med angst og kamp ikke skulle bli en svart flekk i hans livshistorie. Siden da har han brukt fritiden på å holde kurs, foredrag og seminar om temaet. Han har pekt på ulike verktøy og skapt håp. Bokutgivelse har det også blitt.

Tirsdag kl. 1800 er alle interesserte velkommen til Frelsesarmeen Lena for å høre mer fra kapteinen. I pausen blir det en enkel servering. Det hele er gratis, men det gis mulighet til å gi en frivillig gave til Frelsesarmeens lokale arbeid. Boka kan man også få kjøpt.