Gå til sidens hovedinnhold

Telma (21) ble trippel medaljevinner i junior-NM: – Godt å kjenne at formen endelig er tilbake

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndre Land-jenta Telma Eid tok sølv i høyde og bronsemedalje både i tresteg og 100 meter hekk under helgas junior-NM i friidrett i Sigdal.

Den allsidige friidrettsjenta startet i fire øvelser i årets juniormesterskap for U23 – og var nær ved å ta medalje i alle fire.

Telma åpnet med sølv i høyde på fredag etter å ha kommet over 1,63 meter. Lørdag ble det fjerdeplass i lengde med 5,34, mens 11,15 i tresteg og 15,37 på korthekken skaffet henne to bronsemedaljer.

– Det var godt å kjenne at formen endelig er tilbake, sier Telma.

Hun har slitt med skade og sjukdom det siste året, i tillegg til studier i Trondheim.

– Det har vært litt for mye, både med skole og jobb, men i sommer har jeg fått trent bra, sier 21-åringen.

Psykologi og Vitensenteret

Telma studerer til bachelor i psykologi ved NTNU i Trondheim. I tillegg har hun jobb ved Vitensenteret i byen.

– Sistnevnte gir en bra kontrast til psykologistudiene, sier Telma og legger til at hun også spiller volleyball for NTNUI i 3. divisjon.

– Men friidretten har førsteprioritet, og planen er å satse på mangekamp neste sesong.

Land-jenta ble norgesmester i sjukamp for senior i fjor, men har ikke deltatt i noen mangekampkonkurranser denne sommeren. Under studiene i Trondheim har hun oppfølging av trener Roger Hollup og hans trenerkolleger i Ranheim IL.

Samarbeidet mellom Søndre Land IL Friidrett og Ranheim IL Friidrett fortsetter inn mot neste sesong, opplyser Telmas trener, Sæmund Moshagen.

– Det er egentlig bare opp til Telma selv hvor høyt hun vil legge lista i treningsarbeidet framover, sier han.

To sølvmedaljer

Lotta Flatum Fallingen fra Brandbu tok to sølvmedaljer i årets junior-VM. I diskos kastet hun 46,68 meter og var under meteren etter gullvinneren.

I kule oppnådde Lotta 12,83 – noe som også holdt til sølv i klasse U20.

I den samme konkurransen ble Fatou Camara (16) nummer sju etter å ha forbedret klubbrekorden til Søndre Land hele tre ganger. Den nye lyder på 11,09, og Fatou var en av de yngste i kulekonkurransen.

Gjøvik-jenta Maren Bakke Amundsen, som representerer Moelven, vant sitt heat på 100 meter med tida 12,70. I semifinalen fikk hun notert 12,48, noe som var den sjuende beste tida i semifinalene, men tredjeplassen holdt akkurat ikke til finale.

Personlig rekord

Brødrene Josue (17) og Caleb Kongolo (19) løp 100 meter fredag. Begge fikk notert 11,70, hvilket var litt for svakt til å nå semifinale. Lørdag satte Caleb ny personlig rekord på 200 meter med 23,70, mens han ble utslått i kulekvalifiseringen med et bestekast på 11,53.

Storesøster Gracia (22) ble søndag nummer seks i tresteg i U23 med 10,33, mens hun fikk notert 4,90 i lengde.

Raufoss-gutta Erik Olof Artelius og Markus Kristiansen løp både 100 og 200 meter i Sigdal. Begge ble slått ut i forsøkene. Erik fikk 11,63 og 23,48, mens Markus fikk notert tidene 11,94 og 23,89.

Kommentarer til denne saken