Gå til sidens hovedinnhold

Trapper opp 4G-dekningen i Nordre Land, Vestre Toten og Gran

Artikkelen er over 4 år gammel

Telenor fortsetter å bygge ut mobildekningen i Nordre Land, Vestre Toten og Gran.

I løpet av de neste tre månedene vil mobilstasjonene Hugulia og Synnfjorden i Nordre Land, Landheim i Vestre Toten og Kophaug i Gran kommune bli oppgradert til 4G, skriver de i en pressemelding.

Mobilstasjonen Hugulia vil gi 4G-dekning til østre deler av Hugulia, hytteområder vest i Hugulia og bygda Hugulia.

Sunnfjorden mobilstasjon vil dekke Sunnfjorden, veien mellom Øverbygd og Oppsjøhytta,  Spåtind Hotell, samt at stasjonen gir god hyttedekning i området.

Mobilstasjonen Landheim i Vestre Toten vil gi 4G-dekning til nordre og vestre del av Landheim, Markestad, Jemtland og Elton.

Kophaug mobilstasjon i Gran vil dekke østsiden av Randsfjorden og nord og sør for Brandbu.

Telenor gjennomfører en omfattende utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge.

Ookla, som måler hastigheten i mobilnett verden over, har nå kåret Telenors mobilnett til Norges raskeste. 

– Dette er den beste attesten mobilnettet vårt kunne ha fått, og utmerkelsen trygger både kundene og oss i Telenor på at vårt store mobilløft har effekt. Dette inspirerer oss til fortsatt å investere tungt i mobilnettet, ikke minst jobber vi nå med å oppnå landsdekkende 4G, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

– Per i dag har nærmere 98,6  prosent av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor, og vi bygger ut mobilnettet raskere enn vi tidligere har estimert.  Innen utgangen av året skal nærmere 99 prosent i landet ha fått 4G, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser. Både i byene og i distriktene opplever våre kunder dette store dekningsløftet, og kundene våre skal alltid være sikre på at de har den beste mobilopplevelsen på data og tale der de bor, jobber og ferierer, avslutter Amundsen.

Kommentarer til denne saken