Gå til sidens hovedinnhold

Kilder til Nikkei: Massiv oppgradering av iPhone på vei

Artikkelen er over 3 år gammel

Apple kan snart gi millioner av kunder hva de har bedt om i årevis.

[Nettavisen:] Den japanske avisen Nikkei er verdens største finansavis. Avisen skriver at Apple potensielt er på vei til å gi millioner av brukere hva de har ønsket seg i årevis – bedre batteritid.

To kilder bekrefter at Apple selv er i gang med utviklingen av en ny, «klasseledende» databrikke for å overvåke og håndtere strømforbruket i sine mobiler, nettbrett og smartklokker, skriver avisen.

Sluttresultatet skal ende opp i enheter med bedre ytelser, men som samtidig er mer strømeffektive.

– Apples nåværende plan er å erstatte deler eller rundt halvparten av strømstyringsbrikkene i iPhone fra neste år, sier den ene kilden til Nikkei.

Den andre kilden bekrefter også overfor avisen at Apple utvikler sin egen databrikke, men er ikke kjent med noen tidsramme.

Strømstyring kan ha mye å si for batteritiden. Side 3 har i lengre tid testet Apple Watch Series 3, hvor nettopp dette er sentralt. Vi opplever at batteriet i tredje generasjon Apple Watch kan holde dobbelt så lenge i forhold til første generasjon, mye takket være den nye strømeffektive W2-databrikken.

Dette er gode nyheter for forbrukere, men en potensiell katastrofe for Apples nåværende samarbeidspartner Dialog. Selskapet utvikler i dag strømstyringsbrikken i iPhone, iPad og Apple Watch, og Apple skal utgjøre over 70 prosent av selskapets omsetning.

Etter nyheten fra Nikkei har aksjekursen til Dialog stupt.

Hvorvidt den nye brikken faktisk vil ende opp i bedre batteritid gjenstår å se. Forbes skriver at Apple like gjerne kan bruke den nye teknologien til å gi kundene den samme batteritiden som i dag bare med mindre batterier.

Det vil i så fall spare plass inne i mobilen og ikke minst kostnader for Apple.

Kommentarer til denne saken