Girl Tech Fest inviterer jenter til å lære om teknologi og IT

HØY STEMNING: Girl Tech Fest ble arrangert på Deichmanske bibliotek i Oslo i fjor med stor deltakelse.

HØY STEMNING: Girl Tech Fest ble arrangert på Deichmanske bibliotek i Oslo i fjor med stor deltakelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vitensenteret Innlandet, Gjøvik Bibliotek- og litteraturhus samt Jenteprosjektet ADA (NTNU) arrangerer Girl Tech Fest på Gjøvik 25.09.18.

DEL

Teknologi vil i følge Girl Tech Fest utvilsomt være den viktigste og mest spennende industrien å jobbe innenfor i fremtiden. Kvinneandelen innen IT- og teknologi, både når det gjelder studier og arbeidsplasser, er i dag rundt 15-20 prosent. Initiativtagerne til arrangementet vil at flere jenter skal la seg inspirere av alle fremtidsmulighetene man får ved å ha inneha kunnskap om programmering og IT.

Girl Tech Fest er en teknologifest for og av jenter. I Gjøvik kommune inviteres jenter i fjerdeklasse, sammen med læreren sin, til å komme til Vitensenteret Innlandet for å delta på en skoledag i teknologiens tegn. Det blir en rekke ulike aktiviteter, som koding/programmering, workshops med Makey Makey og et foredrag om fokus på nettvett og sikkerhet. Ikke minst vil jentene få møte kvinner i ulike teknologistudier og yrker, da disse skal være veiledere på aktivitetene.

Girl Tech Fest arrangeres i flere byer i Norge, og på Gjøvik for det andre året på rad. Håpet er å videreføre dette til en årlig tradisjon. Samarbeidende bedrifter er Buypass, Escio, Evry, Ikomm og NorSIS. Sponsorer er Norges forskningsråd (IKTPLUSS) og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering.

Artikkeltags