Google lanserer Google Home i Norge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Smarthøyttalerne styres med stemmen ved hjelp av den digitale assistenten Google Assistent, som gjør det mulig for brukerne å stille spørsmål og få svar på norsk gjennom enheten.

Du sier rett og slett «Hey Google» eller «OK Google», og så kan du søke på nettet, sjekke kalenderen din, få veibeskrivelser, slukke lyset, sette påminnelser, alarmer eller nedtellinger eller spille din favorittmusikkdriver med, og helt uten å trykke på knapper eller se på skjermer. Google Home forstår og svarer på norsk.

– Nordmenn er blant de mest nysgjerrige på ny teknologi og innovative løsninger, så vi ser frem til å følge mottagelsen av Google Home i Norge, sier Jan Grønbech, sjef for Google i Norge, i en pressemelding.

Tidligere i år kom Google Assistent på norsk til smarttelefoner, og det er den samme stemmeassistenten som brukes i Google Home. Ved hjelp av maskinlæring kan Google Assistent forstå brukerens kontekst og håndtere komplekse spørsmål og oppgaver. Dessuten lærer assistenten seg stadig nye ting gjennom interaksjon med brukeren, og slik blir assistenten enda bedre over tid.

Artikkeltags