Gå til sidens hovedinnhold

Teaterguruen Paco til Gjøvik

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Pascal Norge, i samarbeid med Gjøvik kunst- og kulturskoles tilrettelagte kulturskoleavdeling, inviterer til fagdag på Gjøvik.

– Vi har nå gleden av å bekrefte at dette blir fredag 22. november i Musikkens Hus på Gjøvik, sier Ola Narten Svendsen, fagleder for tilrettelagte kulturskoletilbud.

Kursdagen er gratis for alle medlemmer i Pascal Norge, inkludert lærere ved grupper og kulturskoler som har tegnet medlemskap i Pascal Norge. Øvrige deltakere betaler en egenandel. Lunsj er inkludert og serveres fra Drengestua kafé, som er et kommunalt aktivitetstilbud for mennesker med bistandsbehov i Gjøvik kommune.

Om kurset

Kursholder er spanske Paco Valls Garcia. Gjennom et langt yrkesliv har han jobbet som rektor på en spansk spesialskole (grunnskole) og startet Faula Teater; et teater som i stor grad bruker nonverbal kommunikasjon i sine presentasjoner, så vel som tradisjonelle kommunikasjonsformer. Det blir egen tolk på kurset.

Nonverbal kommunikasjon er sentralt i Pacos virke, sammen med alle slags teknikker innen teater og drama. Gjennom Pascal Norge har han dessuten reist verden rundt for å dele av sin kunnskap. I mer enn 20 år har han også gjestet Gjøvik regelmessig og er blitt en skikkelig Gjøvik-venn. Korpus-medlemmene kjenner han svært godt. På Pascalfestivalen på Stange i 2015 holdt han også et teaterseminar, som endte i en forestilling.

– Vi er svært glade for å gi dette kurstilbudet til kulturskolelærere, gruppeledere, bandinstruktører og alle andre som jobber med kulturaktiviteter for mennesker med bistandsbehov / tilrettelagte aktiviteter innen musikk, dans, drama, kunst og kultur, samt alle kreative aktiviteter. Alle som jobber med mennesker med utviklingshemming, funksjonshemmede, samt andre bistandsbehov vil ha stort utbytte av dette kurset, sier Ola Narten Svendsen.

Det er lagt opp til mye moro og gode opplevelser, med fokus på tilnærming til elevene. På kurset vil lokale elever fra Scene Korpus på Gjøvik delta.

– Vi ønsker hjertelig velkommen til en god og viktig, inspirerende og gøyal fagdag på Gjøvik, avslutter Narten Svendsen.

Kommentarer til denne saken