Tapte etter dommerfeil og misbrukte sjanser

En feil dømt corner, passivt forsvarsspill på denne corneren og misbruk av store sjanser i andre omgang sørget for at Raufoss gikk på sitt tredje strake tap i 1. divisjon. Kongsvinger vant 1-0.

DEL

– Alle som har sett og spilt litt fotball så at det var Kongsvinger-spilleren som var sist på ballen da de fikk corneren som ga 1–0. Det er synd at slike situasjoner skal bli avgjørende, men vi trengte heller ikke gjøre to-tre feil da corneren først ble dømt, sa trener Christian Johnsen.

Kongsvinger holdt på å sjokke Raufoss etter ti sekunders spill og styrte det første kvarteret. Raufoss lå kompakte defensivt og var så flinke til å variere presshøyden at Kongsvinger slet med å få til sitt offensive spill. Utover i omgangen jevnet kampen seg ut. Kongsvinger hadde et par halvfarligheter etter cornere, mens Raufoss sin eneste store sjanse før pause også kom etter corner. Henningsson la ballen tilbake i feltet, men avslutningen ble blokker rett foran mål. Raufoss hadde også en ball i nettet, men den ble annullert for offside. Like før pause kom kampens hittil største sjanse. Ville Jalasto stupheadet et frispark utenfor fra seks meter i en omgang Raufoss var gode i press på ballfører og sørget for at Kongsvinger fikk få målsjanser.

Raufoss åpnet andre omgang friskt. Mathias Belli Moldskred var nær på heading og Fandis skudd gikk like over. Raufoss styrte kampen, men en feil idømt corner ble skjebnesvanger. Jalasto fikk stå umarkert og Lauvli burde kanskje avverget headingen etter corneren som aldri skulle vært dømt da en KIL-spiller var sist på ballen. Fandi og Bizoza hadde meget gode skuddforsøk som mesterlig ble reddet av KILs keeper. KIL hadde en stor sjanse ved Lee i en god periode, men Raufoss ga seg ikke og produserte flere store sjanser. Ikshan Fandi hadde to kjempesjanser. Et skudd som ble blokkert av Anton Henningsson og en heading som ble reddet på strek i en kamp Raufoss var mist like gode som Kil og hadde fortjent poeng. Mot slutten presset Raufoss kraftig på og hadde flest sjanser på Gjemselund i denne kampen.

– Igjen synes jeg vi gjør en bra bortekamp. Jeg synes vi er litt sterkere bedre enn Kongsvinger. Vi har også så mange sjanser at vi bør score to-tre mål, sa Johnsen.

Han ville ikke skylde på uflaks.

– Nei, det er udyktighet. Det handler om å få større ro, jakte mye mer og være mer fandenivoldske foran mål. Det var vi i vår, og det må vi hjem og trene mer på, sa Johnsen.

Fakta

1-0 Ville Jalasto (55)

Raufoss' beste: Solomon Owusu

KILs beste: Ali Ahamada

Dommer: Harald Sletner, Rustad - dømte bra, men bommet på en corneravgjørelse som ble avgjørende for kamputfallet.

Gule kort: Joel Nguemo, Fredrik Pålerud og Gyuhwan Lee, Kongsvinger, Solomon Owusu, Snorre Strand Nilsen, Raufoss

Tilskuere: 1183

Vurdert av TOM HENNING HOVI

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags