Tango med argentinsk stjernegitarist: – Rett før avreise til Gjøvik falt døra av hengslene på leiebilen vår!

TANGODUO: Karl Espegard og Diego Romero har funnet tonentonen og svinger innom Gjøvik i mars.

TANGODUO: Karl Espegard og Diego Romero har funnet tonentonen og svinger innom Gjøvik i mars. Foto:

I mars kommer fiolinisten Karl Espegard tilbake til Innlandet med et splitter nytt tangoprogram, denne gang i samspill med stjernegitaristen Diego Romero fra Argentina. 

DEL

Duoen, som har base i Berlin, legger ut på turné til Sveits og Norge og besøker i den forbindelse Friscena på Gjøvik kultursenter 4. mars. I den anledning bys det på en helaften med virtuos og lidenskapelig tango med kjente komponister som Astor Piazzolla og Julián Plaza til nykomponerte verker av Diego Romero.

Lykketreff

– Samarbeidet vårt startet i høst, vi var begge nyinnflyttede i Berlin og fant sammen via tangoen. Det var et sjeldent lykketreff å møte Diego. Han har jobbet med store navn som Adriana Varela og Raúl Lavié og føyer seg til i rekken av unge talentfulle musikere som har emigrert fra Argentina de siste årene. Vi var begge sultne på nye prosjekter og fant raskt tonen, forteller Karl Espegard. I løpet av kort tid har de blitt mottatt med stor begeistring i både Norge, Tyskland og Sveits. Nå er duoen klar for sin første turné med hele 12 konserter i løpet av tre uker.

Av hengslene

Gjøvik-publikummet husker kanskje Espegard fra 2018, da han gjestet Gjøvik Kultursenter sammen med tangobandet El Muro Tango i forbindelse med lanseringen av gruppens debutplate. På selve konsertdagen oppsto en spesiell situasjon som han ikke så fort vil glemme.

– Rett før avreise til Gjøvik falt døra av hengslene på leiebilen vår! Etter å ha kommet over det største sjokket og fått gjort noen febrilske telefonsamtaler fikk vi omsider tak i en annen bil og ankom konserten akkurat tidsnok, humrer Espegard.

– Det ble til slutt en veldig fin kveld, publikum var veldig lyttende og tok varmt imot musikken vår, fortsetter han. Albumet har siden blitt svært godt mottatt i både norsk og internasjonal presse, og lanseringen kulminerte med debut i selveste Royal Concertgebouw i Amsterdam høsten 2019.

Onsdag 4. mars har altså tangointeresserte muligheten til å oppleve duoen Karl & Diego for første gang på Gjøvik Kultursenter. – Vi kan love en opplevelse utenom det vanlige, fra halsbrekkende gitarspill og fengende rytmer til smektende toner som fører deg ut av den norske vinterkulden og inn i varmen i Buenos Aires, avslutter Espegard.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags