Gå til sidens hovedinnhold

Tålmodige kulturaktører måtte avlyse det meste i fjor, men noe klarte de å få med seg

Innsendt

Før Korpus måtte avlyse all undervisning og arrangementer 12. mars i fjor, rakk de å gjennomføre vinterfestivalen «Ski for alle» på Gjøvik i februar. Der deltok kor- og dansegruppen Korpus og bandet Los Ænsjless i konsertteltet.

Det var 14. gang denne tradisjonsrike festivaldagen gikk av stabelen, som gjestes av besøkende fra hele Innlandet og deler av Viken fylkeskommune.

Fjoråret bød på utfordringer og etter tre måneder uten ukentlige øvelser med Korpus, kunne medlemmene endelig møtes igjen. Sangkoret fikk med seg to samlinger i trygge omgivelser før sommerferien startet. Gleden var imidlertid stor da de fikk beskjed om å være med på «Toner fra Tunet» på Gjøvik Gård lørdag 11. juli. Der ble de med på sommerkonserten Prøysen På Spansk med Katia Cardenal & pianisten Katerine Espinal. Ingunn Molstad og Espinal ledet korets opptreden og dro i gang allsang på tunet. Sistnevnte er nyansatt instruktør ved Gjøvik kunst- og kulturskole med blant annet lederansvar i Korpus og bandet Rockeværstingene.

Et nystartet musikktilbud med navnet «Allsangkoret» tilrettelagt deltakere innen psykisk helse og rus så dagens lys i Gjøvik i 2020. Dette nye kulturtilbudet ledes av Katerine Espinal og Ingvild Nagell-Dahl i samarbeid med Mental Helse Gjøvik, støttekontaktkoordinator i Gjøvik kommune, Kulturnettverket Innlandet, FACT-teamet og Gjøvik kunst- og kulturskole.

Situasjonen med koronaviruset har imidlertid gitt store begrensninger for samtlige tilrettelagte kunst- og kulturgrupper ved kulturskolen og deltakerne i kor- og dansegruppen Korpus er intet unntak. Nettundervisning har ikke vært noe alternativ og mange har mistet sitt populære faste tilrettelagte kulturtilbud. Korpus, Rockeværstingene og Los Ænsjless har enda ikke startet opp igjen. Takket være gode kreative løsninger for de tilrettelagte kunstgruppene i Drengestua og Drengestua kunstkafé, har deltakerne fått et godt alternativt undervisningsopplegg. Håpet er nå at det blir mer normale tider igjen, slik at igangsetting av samtlige tilrettelagte kulturtilbud kan bli mulig.

Det må også nevnes at en ny teaterbok skrevet av Bjørn Blichfeldt fra Gjøviks mangfoldige teaterliv ble klar i 2020, der man foruten å kunne lese om teaterlivet i Gjøvik, også kan få med seg alt hva Korpus har gjort; storprosjektet «Fire Årstider» med 7 kommuner og Korpus sine mange teaterforestillinger med Paco og Faula teater gjennom over 20 år.

Kommentarer til denne saken