Gå til sidens hovedinnhold

Tafatthet i sykehussaken

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg kan ikke forstå at vi har en administrasjon og en politisk ledelse i denne byen som er så tafatte som det ser ut nå. De må være utrolig naive. Se på hvordan Hamar jobber. Der er politikerne aktive og bruker alle midler for å fremme sin sak, at storsykehuset skal til Hamar. De bruker gamle stortingsrepresentanter og sine forbindelser gjennom konsulenter for hele tiden å fremme sitt syn. På denne siden tar vi til takke med å få hovedsykehus til Moelv. Vi aksepterer også at Gjøvik ikke trenger å være et akuttsykehus. Skammelig spør du meg.

Jeg vet at Gjøvik Sykehus ikke får leger fra Hamar til å ta turen til Gjøvik for å hjelpe til i vanskelige stunder, mens vi samtidig tror at når vi får et hovedsykehus i Moelv/Brumunddal eller Hamar så vil folk som bor på Gjøvik sette seg hver dag og kjøre dit på jobb. Etter en tid så flytter folk dit jobben er.

Hva skjer da? Jo, tapte skatteinntekter, tapte inntekter for handelsstanden samt kafeer/restauranter. Færre unger til idretten i Gjøvik, samt kulturliv. Dette har kjempestore konsekvenser for hele distriktet!

Tror dere virkelig at en ny flott bygningsmasse, et prestisjebygg dere kan komme til å klippe snoren av, drikke champagne, spise kanapeer, er det folket trenger? Bruk midler på det som er viktig, nemlig utstyr og sist men ikke minst, personell. Vi har meget dyktige leger og sykepleiere på Gjøvik. Gi dem de midler de trenger for å gjøre en god jobb.

Jeg er så skuffet over den jobben administrasjon og den politiske eliten her i byen står for, og jeg skammer meg for å ha stemt på partier som er i ferd med å ødelegge Gjøvik - den største og peneste byen ved Mjøsa. Jeg kommer aldri til å gi min stemme til partier som ikke jobber for Presteseter og Gjøvik sykehus og anbefaler alle som leser dette innlegget til å gjøre det samme.

Kommentarer til denne saken