Gå til sidens hovedinnhold

Ta vare på nærnaturen vår

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange som liker å gå turer i skog og mark, fiske, jakte, sykle og bade. Den gleden og roen som naturen gir er vanskelig å gjenskape. I en travel hverdag rekker man ikke å reise langt for de gode naturopplevelsene. Heldigvis lever vi i et fylke hvor de fleste har kort vei til naturen.

I Gjøvik har vi en naturperle midt i sentrum, nemlig Hovdetoppen. Toppen brukes ivrig av mosjonister, barnehager, skoler og folk som vil gå seg en tur i nærområdet. Hovdetoppen er sammen med Mjøsstranda de viktigste rekreasjonsområdene i sentrum. De må vi ta vare på, både av hensyn til mennesker og natur.

Siden Hovdetoppen ligger så sentralt har den blitt utsatt for et stort utbyggingspress. Den nye reguleringsplanen åpner for opp til 290 boenheter på østsiden og hotell på toppen. Vi frykter at om disse planene blir gjennomført vil det ødelegge for både natur og friluftsliv. Derfor vil MDG Gjøvik verne Hovdetoppen til bruk som friluftsområde, slik at både innbyggere i dag og i framtiden kan ha glede av Hovdetoppen. MDG vil fortsette å kjempe for å ta vare på nærnaturen vår!

Anlaug Seljevold,

1.-kandidat Miljøpartiet De Grønne

Kommentarer til denne saken