Gå til sidens hovedinnhold

Ta ansvar for Innlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Innlandets befolkning fortjener at deres folkevalgte viser lederskap og klokskap. Senterpartiet vant valget og Arbeiderpartiet vant forhandlingene. Nå skal de styre det nye Innlandet fylke sammen. Da forventer jeg at de utviser klokskap og lederskap.

Fylkeskommunen er ikke perfekt, ikke den gamle og antagelig ikke den nye – men det er vårt ansvar som folkevalgte å skjøtte oppgaven vi har påtatt oss – og som vi har kjempet for å få. Både Innlandets framtidige fylkesordfører, Arbeiderpartiets Even Aleksander Hagen og framtidig fylkesvaraordfører Aud Hove fra Senterpartiet har ønsket seg – og kjempet for, de posisjonene de nå er i ferd med å få. Da forventer jeg – og det bør resten av befolkningen også gjøre, at de gjør jobben sin skikkelig.

Stortinget har vedtatt at Oppland og Hedmark fra nyttår blir Innlandet. Det må vi forholde oss til. De som er ansatt i fylkeskommunen fortjener det og befolkningen fortjener det. Det er stort flertall for å beholde fylkeskommunen som forvaltningsnivå og nå er flere oppgaver lagt til det nivået. Befolkningen er avhengige av en velfungerende fylkeskommune som leverer gode tjenester. Videregående skole, tannhelse, fylkesveier, skolebuss, støtte til næringsutvikling og kultur. Det er kvaliteten i de tjenestene som interesserer folk. Det må vi ta på alvor. Jeg har stor respekt for alle som kjemper for det de tror på, men man må tenke seg om når kampen skal kjempes! Nå står kampen om å få flere statlige arbeidsplasser til Innlandet. Nå står kampen om å skape et attraktivt fylke for å tiltrekke oss nye bedrifter og innbyggere. Nå står kampen om å bruke skattebetalernes penger best mulig sånn at folk får de tjenestene de har krav på.

Det er to år til neste valg. To år til kampen om eventuelle endringer i grensene skal stå. I de to åra forventer jeg at Even Aleksander Hagen og Aud Hove utviser klokskap og lederskap. Jeg forventer at de forholder seg til politiske realiteter og de vedtak som er gjort, nasjonalt og regionalt og jeg forventer at de legger skikkelig i selen for å skape et attraktivt Innlandet fylke, både for innbyggere og ansatte.

Kommentarer til denne saken