Gå til sidens hovedinnhold

Syttifem prosent av den norske befolkning vil ha ulv

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er noe alle rovdyrvernere hevder hele tida, det er blitt rene kronargumentet. For når det er slik må jo alle skjønne at ulv må vi ha og da flest mulig. Det er helt rett at syttifem prosent av befolkningen vil ha ulv.

Ulven er et flott og fascinerende dyr, den er verdens mest intelligente rovdyr. Den har 25 prosent større hjerne enn en hund, og ved egen erfaring lærer den raskere.

Alle de som vil ha ulv kan deles inn i flere grupper:

1. Det var viktig og være lydige for påbud fra EU, med god støtte fra WWF.

2. For enkelte var dette spennende og romantisk, at dette dyret lusket rundt i de store skogene (verneområder)

3. Vi måtte ha ulv for den var sterkt utrydningstruet, (egentlig var dette propaganda og manipulering).

4. For enkelte var det en anledning til å ta knekken på landbruket. Ved hjelp av ulvens nærhet, kan det sammenlignes med terror?

5. Mange som bor i byer og landdistrikter har ikke noen problemer vedrørende ulvens herjinger andre steder. Likegyldighet til ulvens nærhet alle steder, er også en støtte til at vi skal ha visst mange ulver i Norge

6. Det ble også opprettet flere organisasjoner for verning av ulven. Ekstreme slike, støttet av NOAH og WWF.

Alle de som er med i disse gruppene utgjør da syttifem prosent av den norske befolkning.

Det er over femti prosent av politikere som i Regjering og Storting har bestemt at vi skal ha en viss mengde ulv i vår fauna. Mange politiske partier har medlemmer som er for ulv, disse kan også regnes med i de syttifem prosentene. Ved ulvens nærhet er det mange som blir ekstra skadelidende, og at det blir en redsel for å ferdes i skog og fjellområder, tapt livskvalitet.

Denne delen av befolkningen på syttifem prosent har vært til stor hjelp for politikere som da ved et flertall kunne bestemme at vi skulle ha et bestemt antall ulv (rettferdig?).

Delen på syttifem prosent av befolkningen finnes i hele Europa, slik at også der kan flertallet bestemme.

En kan også undre seg over hvordan dette «rovdyrsirkuset» egentlig har blitt til slik som det er. Da er det en viktig grunn som til alle tider har vært aktuell, og det er enten vi vil innrømme det eller ikke, tre ord: Propaganda, manipulering og hjernevasking. En må kunne våge å kalle « en spade for en spade».

Til slutt vil jeg minne om Arnulf Øverland sine ord som også nå er aktuelle: « Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv».

Kommentarer til denne saken