Bolle-langing i Nordlia

Skal det være en bolle: Gunhild Elje Lindborg langer boller mens resten av naboene heier og oppmuntrer slitne syklister.

Skal det være en bolle: Gunhild Elje Lindborg langer boller mens resten av naboene heier og oppmuntrer slitne syklister. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En nabogjeng i Nordlia har de siste årene forbarmet seg over slitne syklister som passerer under den store styrkeprøven Trondheim-Oslo og servert boller og entusiastiske heiarop. En motsats til de som strør tegnestifter langs veien.

DEL

– Vi startet for noen år siden med vafler men det ble for klinete og vi gikk snart over til boller. Vi er en gjeng 10–15 naboer som samles til en sosial dag og deler ut til de som virkelig trenger det. Det er som regel de som kommer litt sent utover kvelden og gjerne alene eller i små grupper. De store gruppene raser forbi uten å ta for seg av bollene. De har sin egen oppfølging underveis. Men vi får utrolig mye tommelen opp både fra syklistene og ledere i følgebiler.

– I år har vi blitt sponset med 500 boller fra Kjelstad bakeri på Krabyskogen, så nå har vi til og med sluppet å bake. Dette er bare moro og noe vi gjør med glede, sier Guri Bjørnerud og Gunhild Elje Lindborg, som nok vil få utslitte stemmebånd etter å ha heiet seg gjennom en hel dag under sykkelrittet. 

Artikkeltags