Gå til sidens hovedinnhold

Sykehussaken – med statsråden på fiske i opprørt hav

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Her skal jeg ikke bruke tid på argumentasjon for det ene eller andre alternativet i sykehussaken, det gjør jeg i et eget høringssvar til Helse Sør-Øst, men etter statsrådens digitale møte med ordførerne i Innlandet (9. februar), undrer jeg meg på hvilken saksbehandling som foregår.

Etter at den omdiskuterte prosjektrapporten med samfunnsanalyse ble lagt fram, fant Helse Sør-Øst det betimelig å ta seg noe bedre tid. De har møter med alle kommuner, og gir ny frist til 22. mars til å sende inn sine vurderinger og svar.

Midt oppi i dette kommer statsråden på banen, sender ut sine egne spørsmål i saken; to spørsmål hvorav det ene nærmest er et retorisk grep for å få et ønskelig svar. Og mens alle kommuner enda en gang arbeider med høringssvarene til Helse Sør-Øst, forlanger han at alle nå må svare. Hvis ikke deler han ut gult kort, og konkluderer med at intet svar fører til ingen medvirkning. Jeg må berømme alle ordførerne for at de stiller opp.

Det virker også som det er denne spørsmålsrunden som skal danne beslutningsgrunnlaget for valg av lokalisering. Han sier han ikke har bestemt seg, det skulle forresten bare mangle, men holder alle muligheter åpne, og skaper på ny en uforutsigbar prosess. Er det svarene han fikk fram i møtet som er avgjørende, så er hele den nye høringsrunden med Helse Sør-øst og kommunene bortkastet.

Vil han avvente sin beslutning til behandlingen av høringssvarene i Helse-Sør-Øst er ferdig, så burde han også ha ventet med sin inntreden til disse forelå.

Om han da hadde trengt ytterligere informasjon før sin endelige beslutning, så kunne han ha dratt på sin besøksrunde, etter at saksbehandlingen i kommunene og Helse Sør-Øst var ferdig.

Kommentarer til denne saken