Gå til sidens hovedinnhold

Fagforbundet reagerer mot sykehusets lovbrudd

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fagforbundet Oppland reagerer sterkt på oppslaget i OA vedrørende situasjonen ved Reinsvoll sykehus. Hvis dette er svaret på de gjentagende brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser frykter vi at denne situasjonen bare vil vedvare. Det ser ut til at SI Innlandet godtar at arbeidsmiljøloven systematisk blir brutt – som det ble fremlagt i møte på Reinsvoll 31. juli så ble det dokumentert flere hundre brudd hvert år de siste 4 – 5 år. Vi skal heller ikke glemme at det er gitt mange dispensasjoner fra de tillitsvalgte når det gjelder arbeidstid, disse er ikke med i totaloversikten.

Det blir derfor helt feil å påstå fra sykehuset side at dette er en akutt situasjon. Vi syns dette vitner om en holdning til en lov, vedtatt av stortinget som bekymrer oss sterkt. Det bør og bekymre alle de pasienter og pårørende at vi får avdekket slike tall, hvor er pasientenes ve og vel blitt av? Politikerne som har vært med på å vedta lovene må også følge dette bedre opp. Det kan se ut som de er fornøyd når de får bevilget litt mer penger – her handler det om at det blir lagt til rett for gode arbeidsforhold i henhold til lovverket, til beste for alle parter.

Vi ser og et arbeidsliv som stadig utfordrer arbeidsmiljøloven. Fagforbundet skal være en konsekvent forsvarer av denne, her er det ikke mye å gå på. Dette handler om og ha respekt å følge det lovverket vi faktisk har. Det er skremmende å se at en offentlig virksomhet drifter sine enheter på denne måten og i tillegg syns dette er greit.

Leder Else Randi Kolby og nestleder Anders Aslesen,

Fagforbundet, Forbundsregion Oppland

Kommentarer til denne saken