Listhaug: Frykter for sykehustilbudet i Innlandet

SYKEHUSØKONOMI: Sylvi Listhaug (Frp) er bekymret over at ditt lokalsykehus i Innlandet vil måtte betale for at sykehuset i Oslo ikke klarer å betjene sine egne lån.

SYKEHUSØKONOMI: Sylvi Listhaug (Frp) er bekymret over at ditt lokalsykehus i Innlandet vil måtte betale for at sykehuset i Oslo ikke klarer å betjene sine egne lån. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFremskrittspartiet er bekymret over at ditt lokalsykehus i Innlandet vil måtte betale for at sykehuset i Oslo ikke klarer å betjene sine egne lån. Når Helse Sør-Øst planlegger å bygge nye sykehus i Oslo til over 40 milliarder kroner vil det trolig bli en av Norges desidert dyreste sykehusutbygging noensinne. Hva skjer hvis budsjettanslagene og økonomistyringen ikke er god nok?

Dette prosjektet angår nesten tre millioner innbyggere i Helse-Sør øst. Prosjektet er så dyrt, at dersom budsjettanslagene og økonomistyringen ikke er god nok kan dette få store konsekvenser for alle andre sykehus i helseregionen og ikke minst pasientene.

Helse Sør-Øst skal finansiere hele prosjektet gjennom «effektiviseringer» på hele 2,1 milliarder kroner. Hvis det er så enkelt å effektivisere så mye, hvorfor er det ikke gjort før? Vi stiller også spørsmålstegn ved om Helse Sør-Øst planlegger nok kapasitet. De har bommet tidligere, både ved utbyggingen av Ahus og nytt sykehus i Østfold.

FrPs stortingsgruppe kommer ikke til å støtte en lånesøknad fra Helse Sør-Øst  uten at de trygger oss på at den økonomiske risikoen er redusert og at de har gjort rede for alternativer til dagens forslag.

Vi trenger å være trygge på at prestisjeprosjektet i Oslo ikke går ut over pasientbehandlingen i Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Akershus og Innlandet. Det er vi ikke nå. FrP kommer ikke til å støtte en lånesøknad til Oslo-prosjektet før risikoen er betydelig redusert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags