Gå til sidens hovedinnhold

Mysteriet om det forsvunnede utstyret er oppklart

Artikkelen er over 3 år gammel

Ved en glipp havnet det savnede livsredningsutstyret fra sykehuset i Gjøvik i en ambulanse som brukes til opplæring.

Ambulansepersonellet ved sykehuset på Gjøvik trodde at noen hadde vært inne i garasjen og stjålet livsviktig utstyr de bruker ved hjertestans.

De lette over alt og til og med sendt ut e-poster til alle ansatte på sykehuset, gikk igjennom utrykningene og snakket med alle på enheten.

Til slutt valgte ambulansepersonellet å anmelde saken til politiet.

Nå har imidlertid hjertekompresjonsmaskinen kommet til rette, og anmeldelsen kan henlegges som intet straffbart forhold.

Les også

Hvem har tatt dette livreddende utstyret?

– En ekstern samarbeidspartner som driver med opplæring av elever ved Høgskolen i Oslo brukte garasjen vår til undervisning. Ved en glipp la de hjertekompresjonsmaskinen inn i opplæringsbilen som ikke er stasjonert på ambulanseenheten på Gjøvik. Og der ble den liggende, sier områdeleder for ambulansetjenesten i Vestoppland, Håvar Åsengen.

Les også

– Det er en institusjon i Gjøvik som blir borte

Saken vakte oppmerksomhet da OA skrev om saken:

– Vi fikk mange henvendelser om å låne utstyr fra andre etater. Blant annet brannvesenet i Vestre Toten stilte sitt utstyr til disposisjon. Samarbeidspartneren begynte å stusse da de leste saken i OA og sjekket om de var årsaken til forsvinningen. Vi er i alle fall glade for at utstyret nå er på plass igjen, sier Åsengen.

Kommentarer til denne saken