Skoleelev i Ringsaker innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse

Artikkelen er over 1 år gammel

En 15 år gammel gutt fra Ringsaker ble før helgen innlagt på Hamar sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.

DEL

[RINGSAKER BLAD]: Ringsaker kommune informerer om dette på sine hjemmesider.

Gutten skal nå være i bedring etter at han ble lagt inn på sykehus fredag.

Kommunen opplyser at kommuneoverlegen har vært i kontakt med skolen gutten går på og med ledere i idrettslag hvor han er aktiv. De skriver at all aktivitet ved skolen og idrettslag fortsetter som før.

Kommunen skriver at hjernehinnebetennelse av meningokokkbakterien er veldig sjelden, og et det nesten alltid er enkelttilfeller. Overføring av smitte skjer ved nærdråpesmitte, skriver kommunen.

De opplyser at dem som har vært i nærkontakt med den smittede ikke trenger å foreta seg noe spesielt.

– Følg nøye med

Kommunen råder til å følge nøye med på alle tegn til infeksjonssykdom for dem som har vært i pasientens nærmiljø.

– Observer allmenntilstanden og se etter hudblødninger, det vil si utslett som ikke lar seg avbleke under glasstrykk. Overvåk med noen timers mellomrom, også om natten. Sett for eksempel på vekkerklokke til kl. 1-2 og 3-5. Vær oppmerksom på brekninger, hodepine, stiv nakke, feber og/eller rask forverring av allmenntilstand. Ha lav terskel for å kontakte fastlege eller legevakt, skriver Ringsaker kommune på sin hjemmeside.

Kommuneoverlegen og Folkehelseinstituttet samarbeider om antibiotika og vaksinering av pasientens nærmeste. Dem som er aktuelle for antibiotika er allerede kontaktet. De som er aktuelle for vaksine vil bli kontaktet senere.

Artikkeltags