Svogerne Terje og Knut slår seg sammen og skal kommentere Raufoss-kampene på radio

Terje Solbakken (t.v.) og Knut Befring er klare for å kommentere radiooverføringer fra Raufoss-kampene i OBOS-ligaen.

Terje Solbakken (t.v.) og Knut Befring er klare for å kommentere radiooverføringer fra Raufoss-kampene i OBOS-ligaen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De har tidligere holdt seg til hvert sitt medium; Terje Solbakken på radio og Knut Befring som avisskribent eller tv-kommentator. Nå slår de to svogerne seg sammen og blir å høre på radio.

DEL

OA og Radio Toten inngår samarbeid om lydoverføring av kampene til Raufoss i OBOS-ligaen. Debuten skjer allerede søndag i bortekampen mot Nest-Sotra.

Samarbeidsavtalen betyr at du som fotballinteressert OA-leser får kamprapportene live og i opptak på Oa.no. Radio Toten sender på sine faste frekvenser på FM-nettet

– Dette blir bra. Terje Solbakken har levert strålende på Radio Toten. Nå får også OAs lesere både på og utenfor Toten oppleve ham, sier digitalredaktør Erik Børresen.

Siden 1998

– Dette har vi tro på skal bli veldig bra, og ikke minst spennende, sier Ole Ivar Vangen og Odd Arild Larsen i Radio Toten.

Det tror også Terje Solbakken og Knut Befring, som begge gleder seg til å sitte i den samme «bua».

Begge har fulgt fotballen på Raufoss i flere tiår; Solbakken som en del av støtteapparatet rundt A-laget og radiokommentator, Befring først som spiller, deretter som journalist og kommentator.

Terje – som er tvillingbroren til Knuts samboer, Karin – er viden kjent for sine svært engasjerte kommentarer på overføringene av Raufoss-kampene på Radio Toten.

Det har han gjort helt siden 1998, da Raufoss seriedebuterte mot Hødd på bortebane. Solbakken var også da i støtteapparatet til Raufoss, og trener var Dag Opjordsmoen.

Opp på tribunen

– Jeg hadde med meg en diger mobiltelefon og skulle ringe ned og rapportere hvis det skjedde noe. Etter sju minutter fikk Hødd straffe og jeg ringe ned til Arne Halvorsrud som satt i studio. «Du, kan du ikke bare fortsette å beskrive det som skjer etter straffesparket?» spurte han.

Solbakken fortsatte, og i pausa lå Raufoss under. Trener Opjordsmoen var i dårlig humør og leverte ut bunnkarakter til de fleste spillerne i garderoben.

– «Og du, Solbakken, du kan gå på tribunen hvis du skal snakke i mobiltelefonen hele tida», sa han til meg. Og da gjorde jeg det.

Odd Arild Larsen (t.v.) og Ole Ivar Vangen (bak) i Radio Toten gleder seg til at Terje Solbakken og KJnut Befring (t.h.) skal kommentere Raufoss-kampene både på FM-båndet og oa.no

Odd Arild Larsen (t.v.) og Ole Ivar Vangen (bak) i Radio Toten gleder seg til at Terje Solbakken og KJnut Befring (t.h.) skal kommentere Raufoss-kampene både på FM-båndet og oa.no Foto:

Siden har Solbakkens stemme vært å høre på Radio Toten under nesten alle Raufoss-kampene. Nå får han altså selskap av Knut Befring i kommentatorbua.

«Dukkopp-Befring»

Helt fra Oppland Arbeiderblad begynte å sende levende bilder fra lokale fotballkamper, for seks år siden, har Knut sittet bak mikrofonen på svært mange av dem.

I tillegg har OAs svar på Reodor Felgen ofte vært både journalist og fotograf på de samme kampene. Har du hørt noen klikkelyder underveis i sendingene, er det «Dukkopp-Befring» – en god beskrivelse av ham som fotballspiller, forresten – som har vært i aksjon med fotoapparatet.

OA-TV har rettigheter til å streame direkte fra både PostNord- og Norsk Tipping-ligaen, men ikke i OBOS-ligaen. Derfor ønsker vi nå å gi abonnentene et direktetilbud i form av radiokommentering, med Solbakken og Befring i tospann.

– Vi vil nok ikke være begge på alle kampene, men så mange som mulig, sier Befring.

OAs journalist er nok den som vil komme med de mer balanserte og faglige kommentarene underveis.

– Fra meg får dere ikke nøytrale rapporter av det som skjer. Jeg er Raufoss-fan, og det legger jeg ikke skjul på. Men vi er en lokalradio og ei lokalavis, så det må være lov å være patriotisk, mener Terje Solbakken.

Utfyller dekningen

OAs digitalredaktør Erik Børresen håper at OAs tilbud rundt OBOS-ligaen denne sesongen vil falle i smak.

– Radioavtalen utfyller våre videosendinger og den ordinære tekstdekningen på en svært god måte.

I tillegg til radiooverføringene vil OA-TV tilby fotballstudio og høydepunkter fra kampene søndag kveld.

Her blir det intervjuer med trener, spillere, supportere og andre. Tidligere Vålerenga-kaptein Tom Henning Hovi vil hver uke komme med kommentarer og analyser. Vi skal også satse på tekst-live og kommentarer.

Det er all grunn til å glede seg til årets sesong i OBOS-ligaen, og har du ikke mulighet til å se kampen på stadion, anbefaler vi å høre det nye tospannet på radio.

Kampen mellom Nest-Sotra og Raufoss har kampstart søndag klokka 15.00. Sendingen på oa.no starter ti minutter før.

På FM-båndet kan du få inn Radio Toten på følgende frekvenser: 90,7 MHz – 104,8 MHz – 106,1 MHz – 104,4 MHz – 99,6 MHz. Kampen blir ikke overført på Radio Totens nettradio.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags