Gå til sidens hovedinnhold

Svenske tilstander – vi tør der andre tier!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svenske tilstander er først og fremst en utvikling med høy ikke-vestlig innvandring over mange år som fører til store integreringsproblemer hvor parallellsamfunn og kriminalitet får vokse fram. Altfor mange ikke-vestlige innvandrere står utenfor arbeidslivet, er overrepresentert som mottakere av sosiale ytelser og i kriminalitetsstatistikken, også i vår region, men svenske tilstander er det ikke i Hamar nå.

Svenske tilstander er også når innvandringskritiske politikere knebles og den vanskelige debatten om utfordringer med integrering ties i hjel. Heller enn å ta tak i utfordringene høy ikke-vestlig innvandring har dratt med seg, har også radikale, venstrevridde lokalpolitikere på Hedmarken engasjert seg aktiv for å drepe debatten med personangrep og angrep på ordskiftets form.

Forrige store migrasjonsbølge traff landet vårt i 2015, etter at Jonas Gahr Støre ville sette grensene på vidt gap og inviterte 10.000 migranter til Norge. Migrantstrømmen til Europa er igjen rekordstor og nye migranter banker på våre dører i sin jakt på lykken.

FrP har alltid vært en tydelig og advarende stemme i innvandringspolitikken. Vi tør der andre tier. Derfor har utviklingen i Norge så langt har vært en annen enn i Sverige. FrP er det eneste alternativet som også i fortsettelsen vil sikre en streng, rettferdig og ansvarlig innvandringspolitikk, uten naive og politisk korrekte filtre.

Så lenge dagens asylsystem får bestå, vil presset mot Europa bestå. Det er grunn til å frykte at en fortsatt innvandring av asylsøkere, av bare tilnærmet det omfang som man har hatt de senere år, vil føre til alvorlige motsetninger og verdikonflikter mellom folkegrupper i Norge på sikt.

FrP vil endre dagens asylsystem slik at det blir umulig å få opphold i Norge gjennom å komme til grensa som asylsøkere. Med dette og flere andre tiltak, vil vi stoppe asylstrømmen til Norge. Vi vil samtidig bruke en større del av bistandsbudsjettet på humanitært arbeid i nærområdene til krig og katastrofe, migrasjonsforebyggende tiltak og drift av asylsentre i trygge tredjeland. På denne måten vil vi bruke de store pengene på nærområdene, istedenfor å dele ut gullbilletter til noen få som har ressurser til å komme seg til Norge.

Løsninger vi for få år siden var alene om, har blitt gjeldende politikk og er i dag en selvfølge for vellykket integrering. Vi fortsetter å ta kampen for en streng og ansvarlig innvandrings- og integreringspolitikk. Vi lar oss ikke kneble!

Kommentarer til denne saken