Den svenske stryketrioen Ramseband var den store nykommeren under Pascalfestivalen lørdag.

Før de flotte aktørene gikk på scenen på Jernbanetorget i Gjøvik sentrum, hadde de rukket å spille på operataket i Oslo, besøke Helga Feste Hunters kunstutstilling i Kauffeldtgården, og ikke minst holdt en musikkworkshop på Friscena med nestor Ola Skaare i Pascal Norge og den svenske musikklæreren Christel Weiner. Omvisning på Gjøvik kunst- og kulturskole ble det også tid til.

Stryketrioen inntok konsertarenaen i finaleøkta i god tid før sola senket seg over Gjøvik by.

Været kunne ikke vært bedre denne lørdagen. Et stort festivalpublikum koste seg i sola mens aktørene viste seg fra sin beste side på scenen.

Øvrige aktører på årets festival var Siri Prestrud fra Setre, Mango Band fra Stange, og Gjøvikgruppene «Allsangkoret», Los Ænsjless, Latino Rockers, Pascalblåserne, Sangkoret Korpus og Scene Korpus.

De mange instruktører og lærere fikk deltakerne til å yte sitt aller beste på scenen; Ingunn Molstad, pianisten fra Nicaragua Katerine Espinal, Ingvild Nagell-Dahl, Lars Espen Rath Vestad, Liliana Aspheim og Nina Andersbakken.

Deltakere fra tilrettelagte visuell kunstgrupper under ledelse av Anna Österberg og Helga Feste Hunter ved Gjøvik kunst- og kulturskole, deltok på festivalen med tilstedeværelse i galleriet i Kauffeldtgården og på festivalarenaen.