«Svenskdödaren» blir mottatt som en helt hver gang han stiller opp – i helga vant Tore H. igjen

Tore H. Bratlie (t.v.) og Robert Skaugerud satte svenskene på plass i Uddevalla - igjen.

Tore H. Bratlie (t.v.) og Robert Skaugerud satte svenskene på plass i Uddevalla - igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tore H. Bratlie (76) fra Gjøvik kjørte sitt første bakkeløp i Uddevalla i 1976. I helga vant han sin klasse igjen i det prestisjefylte bakkeløpet «Kanonloppet».

DEL

– Fantastisk moro, sier motorlegenden Tore H. Bratlie, som hvert år blir mottatt som en helt i den svenske småbyen. Og det selv om han gang på gang slår sine svenske konkurrenter i det som blir kalt «Dynamitbacken».

Ikke rart at han en smule humoristisk blir kalt «Svenskdödaren».

Marginer på sin side

Også denne gangen var det stor deltakelse i klassa til Gjøvik-føreren. Hele 25 biler kom til start, men bare en nordmann i tillegg til Tore H. Bratlie.

– Løpet er et såkalt sprintrally. Det betyr at jeg må ha med meg en ved siden av meg i bilen. Og denne gangen hadde jeg utrolig god hjelp av Robert Skaugerud, som holdt rede på mellomtider underveis. Han gjorde en flott jobb for meg, sier Tore H. Bratlie.

– Og denne gangen hadde jeg marginene på min side. Jeg vant til slutt med 3/100, på en bane som måler 503 meter. Det var uhyre jevnt i klassa, sier Bratlie, som har åtte seirer fra før i nettopp dette bakkeløpet.

VANT IGJEN: Tore H. Bratlie i sin Skodia Oktavia 59-modell.

VANT IGJEN: Tore H. Bratlie i sin Skodia Oktavia 59-modell. Foto:

Dramatikk

Men løpet var ikke helt uten dramatikk for Tore H. Bratlie. Da duoen Bratlie/Skaugerud sto på startstreken til den første treningsomgangen, oppdaget de da startskuddet skulle gå at de hadde glemt å fylle bensin på bilen.

– Men det ordnet seg. Arrangøren lot meg kjøre litt senere. Og nettopp arrangøren gjør sitt for at dette bakkeløpet blir så flott, både for førere, publikum og arrangører. De vil at alle skal trives. Og det gjør de, sier Bratlie.

Om vel et halvt år er Tore H. Bratlie tilbake i den samme bakken i Uddevalla. Også da med sin Skodia Oktavia 1959 modell.

– De kjører et løp om våren og et om høsten. Jeg skal være med på begge, sier Tore H. Bratlie.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken