Svaret er ikke alltid Hamar

MJØSBRUA: - Vi mener vi er best tjent med et Mjøssykehus mellom Mjøsas tre byer. Nå er det viktig å ikke somle, skriver styret i Næringslaget invekst – Gjøvik & Toten.

MJØSBRUA: - Vi mener vi er best tjent med et Mjøssykehus mellom Mjøsas tre byer. Nå er det viktig å ikke somle, skriver styret i Næringslaget invekst – Gjøvik & Toten. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et innlegg i HA fredag 2. oktober skrev et knippe hamarsinger at de mener det nye Mjøssykehuset bør ligge nær seg. Det er ikke overraskende at politikere fra Hamars By- og bygdeliste ønsker dette. Men det nye Mjøssykehuset skal bygges for hele Innlandet, og Mjøsbru-alternativet bør derfor stå fast.

Rundt Mjøsa er det tre jevnstore byer, hvorav Gjøvik er den største. En stor fordel med et hovedsykehus ved Mjøsbrua vil være muligheten til å dra nytte av disse byenes styrker, og at det er gode framkomstmuligheter fra alle steder. Nærheten til Gjøvik, vil vi hevde, er spesielt viktig – til og med viktigere enn den til Hamar. Der er det allerede et universitetsmiljø som tilbyr en rekke helsefaglige utdanninger. Flere vil det bli etter hvert som NTNU Gjøvik utvides over de neste årene. Langs aksen Gjøvik-Raufoss befinner det seg et mangfold av kompetansebedrifter som kan levere viktige tjenester, produkter, og kunnskap til det nye sykehuset.

Vi mener likevel at vi er best tjent med et Mjøssykehus mellom Mjøsas tre byer. Nå er det viktig å ikke somle. Helse Sør-Øst har allerede slått fast at det skal ligge ved Mjøsbrua, og Innlandets befolkning må få på plass et sykehus som kan behandle hele pasienten. Da er det viktig å huske på at det er hele Innlandet som skal tas med i betraktningen, ikke bare hva som er bra for én enkelt by.

Og en siste ting – er det ikke befriende at det går an å peke på andre enn seg selv?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken