Den siste helgen i august byr på en rekke spennende begivenheter i forskjellige idretter. Mange av de store begivenhetene får OAs abonnenter med seg enten man er hjemme foran smart-tv-en, eller via pc/Mac, nettbrett eller telefon hvor man ellers måtte befinne seg.

Rally og sykkel først

Gjøvik Hockey skal ut i to treningskamper mot eliteserielag denne helgen. Fredag er Lillehammer motstander i Kristins Hall. Søndag møter Gjøviks iskrigere Ringerike på bortebane. Begge kampene sendes på OA-TV.

På Gol kjøres det NM-runde i rallycross. Med Emil Sivesind fra Bøverbru som en av de store favorittene. OA-TV er på plass og sender hver runde av helgens NM-runde lørdag og søndag.

– Det er stor interesse for motorsport i vårt distriktet. Det ser vi av våre tidligere sendinger. Derfor er vi på plass på Gol med eget team som skal følge Emil og de øvrige lokale førerne hele helgen, sier sportsleder i Oppland Arbeiderblad, Frode Klevrud.

Sendingen fra rallycross starter 10.00. Da har syklistene for lengst startet i Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer. Eliteklassen er ventet i mål litt over 11.00, mens massene følger utover dagen.

For travinteresserte sendes V75 fra Klosterskogen fra klokken 13.00.

For å få tilgang til sendingene på Direktesport trenger du et abonnement med Oppland Arbeiderblad eller en annen Amedia-avis. Få tilgang her Tilbud akkurat nå: 1 måned for ei krone!

Mye fotball

Lørdag ettermiddag blåses fotballkampene i gang. Raufoss møter Aalesund i OBOS-ligaen. Den kampen sendes direkte med radiolyd fra Ålesund klokken 15.00. En time senere spilles 3. divisjonsoppgjøret FK Toten – FoVo. Den kampen sendes også live på OA-TV.

I tillegg til finalene fra rallycrossrunden på Gol sender OA-TV søndag klokken 16.00 en fotballgodbit mellom SK Gjøvik-Lyn og Raufoss 2 i 3. divisjon.

– Det blir ei veldig spennende fotballhelg for våre lokale lag. Vi skulle gjerne også sendt kamper i 4. divisjon, men med så mange arrangementer på samme dag har vi ikke kapasitet til å sende blant annet kampen Reinsvoll – Lillehammer. Det skal vi ta igjen senere. Vi skal sende så mange kamper vi har mulighet til utover høsten. Også fra 5.- og 6. divisjon, sier Frode Klevrud.

I helgen gjelder det å ha flere enheter med tilgang til oa.no klare for de mest interesserte. Samtidig med søndagens lokaloppgjør i 3. divisjon starter nemlig ishockeykampen mellom eliteserielaget Ringerike og Gjøvik Hockey.

59 fotballkamper

Ikke nok med det. OAs abonnenter har tilgang til mange titalls fotballkamper og andre idretter via Direktesport.no. Der finner man livesendinger fra de aller fleste kampene i Toppserien for kvinner, 1. divisjon kvinner, 2..- og 3. divisjon for herrer. Kommende helg er det blant annet 59 livesendte fotballkamper på menyen

– Direktesport.no er et samarbeid mellom mediehusene i Amedia over hele landet. Det betyr at alle med abonnement i en lokalavis, tilknyttet Amedia, har tilgang til alle sendingene som produseres over hele landet. Det gir et unikt tilbud til våre lesere, sier Frode Klevrud.

De lokale sendingene finner du på fronten til oa.no. Alle øvrige sendinger finnes på oa.no/direktesport. Der kan man også finne høydepunkter og opptak av de forskjellige sendingene i etterkant.

Sendeskjema

Dette kan du se av lokal sport på oa.no i helgen:

Fredag:

19.00: Lillehammer IK- Gjøvik Hockey, treningskamp ishockey

Lørdag:

07.45: Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer

10.00: NM rallycross på Gol

13.00: Rikstoto fra Klosterskogen

15.00: Aalesund – Raufoss i 1. divisjon (radiolyd)

16.00: FK Toten – FUVO i 3. divisjon.

Søndag:

10.00: NM rallycross finaler på Gol

16.00: SK Gjøvik-Lyn – Raufoss 2 i 3. divisjon

16.00: Ringerike – Gjøvik Hockey, treningskamp ishockey