Gå til sidens hovedinnhold

Styret og administrasjon i Sykehus innlandet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Om hovedsykehuset skulle bli plassert på Moelv forstår jeg ikke hvordan det da det går an å plassere et akuttsykehus på Lillehammer. At jeg bor på Gjøvik og ha vært med og slåss for Gjøvik sykehus er jeg stolt av, men A.B Andersgaard, hvilken vurdering har du/dere brukt som den avgjørende faktor i valget av Lillehammer mot Gjøvik? Det kan ikke ha vært bygningsmassen, for den er mye bedre i Gjøvik enn i Lillehammer.

Gjøvik sykehus har et veldig stort nedslagsfelt. Det igjen betyr at det er veldig mange pasienter som vil få en lengre reise før de er på sykehus. De som da ikke kommer inn på det nye sykehuset blir mange da såkalt vanlige pasienter blir avhengig av ev. Lillehammer eller Elverum. Da blir det ikke lett å bli syk i Gjøvik og en sirkel på over 2 mil. Da vil avstanden helt klart få en stor betydning. Alt dette er jo kjent av S.I sin ledelse, enda vanskeligere blir det å forstå deres valg.

At Gjøvik kommune vraker sitt eget sykehus klarer ikke jeg å forstå. Gjøvik har nt topp moderne stråleenhet og en meget bra kreftbehandling. Bare å flytte stråleenheten vil koste hundrevis av millioner.

Stort sett alle sykehus det skal satses på i Innlandet ligger etter E6, helt ned til Kongsvinger sykehus som fortsatt brukes av S.I selv om det ligger under Ahus. Hvor mange sykehus er plassert fra Oslo via Gjøvik opp til Valdres? De kan vi telle til 0 om resultatet blir slik S.I vil. Da kan ikke jeg forstå hvordan dere kan komme fram til en slik fordeling.

Om resultatet skulle falle ned på Brumunddal eller Hamar hva da? Har S.I en plan B, for da sitter også Gjøvik kommune i et dilemma som kommer til å skape mye problemer. Regner vel med at Gjøvik kommune har en allerede utarbeidet plan hvis dette skulle bli resultatet. Det er mange sterke krefter på Hedmarkssiden som slåss for Brumunddal eller Hamar. Vi har også topp utdanning av helsepersonell ved vårt universitet.

Har bare satt ned noen ord om hvor vanskelig disse valgene vil bli for alle som har Gjøvik sykehus som sitt sykehus. Nå har jeg ikke tatt med hvordan det blir for alle som sliter med psykiske problemer. Dessverre er det veldig mange som vil miste et unikt tilbud. Her må styret og administrasjon gå en runde til og tenke igjennom hva de er i ferd med og gjøre. Å legge ned Reinsvoll er helt meningsløst. Har dere satt noen tidspunkt når dere vil legge ned Gjøvik og Reinsvoll sykehus. Jeg har fortsatt tro på at siste ord ikke er sagt i denne saken.

Kommentarer til denne saken