Med klimastipend håper de flere studenter skal ta bussen

Artikkelen er over 2 år gammel

For andre gang tilbyr Gjøvik kommune studentene som melder flytting til byen et stipend. I år er det gjort en liten vri, og det heter klimastipend.

DEL

– I fjor var det 517 studenter som søkte flytte/reisestipend etter å ha meldt flytting til kommunen. Et tall vi håper vil øke enda mer i år. Vi har ambisiøse planer for å gjøre Gjøvik til en enda bedre studentby ved ulike typer investeringer for å bedre tjenester for studentene. Bedre busstilbud, flere studenthybler. Inntektene til kommunen er avhengige av antall beboere i kommunen, derfor går ut med tilbudet også i år, sier ordfører Bjørn Iddberg.

Nytt av året er at studentene kan velge mellom to stipendvarianter, opplyser kommunalsjef Per Rognerud.

Klimastipend: Fv. Thale Andersen, Maren Høilund, Per Rognerud, Ola Gram Dæhlen, Bjørn Iddberg og Håkon Heinz oppfordrer studentene til å melde flytting til Gjøvik og søke om klimastipend.

Klimastipend: Fv. Thale Andersen, Maren Høilund, Per Rognerud, Ola Gram Dæhlen, Bjørn Iddberg og Håkon Heinz oppfordrer studentene til å melde flytting til Gjøvik og søke om klimastipend. Foto:

Enten «klimastipend» som er busskort i Gjøvik kommune fra Opplandstrafikk i et helt skoleår og 1500 kroner, eller et stipend på 3000 kroner.

– Gjøvik kommune og samarbeidspartner Opplandstrafikk oppfordrer studentene til å bruke stipendpengene til et klimatiltak. Kanskje de kan bruke det som delbetaling av en sykkel eller elsykkel. Ellers står man fritt til å bruke pengene som det passer den enkelte. Vi håper jo på at så mange som mulig skal velge klimastipendet, sier Rognerud.

– Dette ønsker vi å være med kommunen på og synes det er et flott fellestiltak for å øke kollektivtrafikken. Campus blir også et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken etter hvert og vil øke mobiliteten til studentene, sier Maren Høilund i Opplandstrafikk.

– Det som er viktig her er at vi får satt oppmerksomheten på klima og miljøplanen vi har. Hvis studentene flytter hit og bosetter seg her kan de bli et aktivum. Spesielt med tanke på det klimarettede næringslivet vi må ha på plass for å nå 2050 måla, sier utvalgsleder for kultur og teknisk, Ola Gram Dæhlen.

-Vi ser veldig positivt på dette når vi nå får et bedret, og for mange, gratis kollektiv tilbud på campus. Noe som gjør at studentene lettere kommer seg til og fra byen. Både for lettere kunne bruke kulturtilbudene der eller at de har muligheten til å komme seg lenger vekk fra byen uten å måtte være avhengige av bilen, sier leder i studentparlamentet, Håkon Heinz.

– Dette er en kampanje som vi nå starter den 23. august med stand på campus. Da vil det i to måneder framover være mulig å melde flytting og søke om stipend. Man søker elektronisk via kommunens hjemmeside. De som velger løsningen med busskort og får det innvilget kan hente kortet i servicetorget i kommunen, sier Rognerud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken