Gå til sidens hovedinnhold

Sit nekter å sponse parkeringsplasser for studenter

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunens regler tilsier at det skal være 26 parkeringsplasser tilknyttet de nye studentboligene i Røverdalen.

«Ikke under noen omstendighet kan Sit subsidiere studenter som har et behov for parkeringsplass».

Det skriver arkitekt Henning Kaland og prosjektleder Petter Syverud i et notat til Gjøvik kommune i forbindelse med planleggingen av studentboliger i Røverdalen. Dersom det bygges to blokker og nærmere 250 studentleiligheter, tilsier det at det også må etableres 26 parkeringsplasser.

Det skyldes at det i kommunens planverk er bestemmelser om at det skal være 0,1 parkeringsplass per boenhet.

Sit mener parkeringsbehovet vil være lavt siden studentboligene skal bygges i sentrum og i gangavstand til NTNU. Det foreslås derfor at det ikke stilles krav til parkeringsplasser, annet enn to plasser til bevegelseshemmede.

«Det er ikke ønskelig å oppmuntre til bilkjøring når studentene bor i bysentrum og i gangavstand til studiested. Studentsamskipnaden ønsker i stedet å oppmuntre til økt bruk av sykkel og kollektivreiser», står det i notatet.

Les også

Backe Oppland kapret nok et prestisjeprosjekt

 

De ønsker å tilrettelegge bra med plass til sykkelparkering.

For studenter med bil, mener Sit at de kan leie plasser i parkeringsanlegget som planlegges etablert under studentboligene, på vanlige kommersielle vilkår. Sit foreslår at studenter kan ha fortrinnsrett til å leie et visst antall plasser.

Planene i Røverdalen, som er et samarbeid mellom Sit og Gjøvik kommune, omfatter to studentblokker og et parkeringsanlegg med plass til 300 biler.

Kommentarer til denne saken