I en bacheloroppgave skal NTNU-studentene Magnus Ødegaard-Karlsen, Rasmus Kvia og Tobias Fossheim finne ut om det er lønnsomt og attraktivt med en bussrute mellom Gjøvik og Gardermoen.

Bussruta har skapt engasjement i Vestoppland etter at den forsvant. Politikere har ytret at ruta må komme på plass igjen.

Det har satt ide til live for de tre studentene ved NTNU, som nå har lansert spørreundersøkelse for å finne ut av hva befolkningen egentlig mener.

– Det vi ønsker å oppnå er å se på markedsgrunnlaget for en flybuss. Altså om det vil være nok folk som benytter seg av tilbudet, sier de tre til Oppland Arbeiderblad.

Klikk deg inn her for å besvare spørreundersøkelsen.

En av studentene er selv fra Klepp på Vestlandet, og det er den forbindelsen som gjorde at de ble ekstra nysgjerrige på reiseruta og flybussen til Gardermoen.

– Vi hadde en gjesteforeleser fra Strategisk ruteplan AS, som vi hadde et møte senere med. Vi snakket om det tidligere tilbudet, og at det er rart at det ikke skal være interesse for dette i Gjøvikregionen. Vi tror det er en spennende oppgave om et interessant tema, sier de tre om undersøkelsen.

De tre studerer logistikkledelse ved NTNU på Gjøvik.