Gå til sidens hovedinnhold

Studentboliger – grundig feil?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vil først få takke for innspill jeg har fått fra flere hold den siste tiden om mitt innlegg. Det var nemlig det som var litt av vitsen; å få en debatt rundt dette. Så til Rødt og mine grundige feil: Industribygg er et 100 prosent kommunalteid selskap, og økonomien i dette selskapet har så absolutt noe å bety for kommuneregnskapet. Meg bekjent kan hverken Rødt eller Industribygg trylle, så å påstå at dette ikke vil belaste kommunens budsjetter i det hele tatt, og at dette skal Rødt og Industribygg «finne en løsning på», det vil bli, som OAs leder skriver; et interessant regnestykke å følge med på.

Det kan sikkert være mulig å bygge dette parkeringshuset via Industribygg, spørsmålet er da heller om dette forskyver andre bygg som vi som kommune kunne fått bygd gjennom dette selskapet. Vi har det hele og fulle ansvar for å sørge for at de selskap vi eier driftes godt, og at en vurderer den risiko og kostnad som er i ulike investeringsprosjekt.

Rødt skriver at denne debatten jeg har reist er et dårlig signal til NTNU. Det er svært tvilsomt, eller grundig feil som de ville sagt. Vi i Senterpartiet har støttet utbygging i Røverdalen, men det er likevel lov å vurdere økonomien opp mot andre prosjekter. Da må det i tilfelle være et like dårlig signal å ikke støtte studenthybler på Kallerud. Så kan en alltids diskutere hva en hybelghetto er, men det er vel ikke slik at 228 hybler bygd av SIT i Røverdalen automatisk blir bedre enn 435 på Kallerud, med privat utbygger?

Vi som politikere har en mulighet via reguleringer til å påvirke utformingen av de bygg som bygges, og så har vi muligheten til å dispensere fra regelverket hvis særlige forhold tilsier at det er lurt. Det er også lov å skille snørr og bart, med andre ord er det lov til å sette spørsmålstegn ved kostnader i et prosjekt uten å være mot hverken bygging av boliger eller NTNU. Eller man kan si det så enkelt at man rett og slett har forskjellig syn på saker.

Selvfølgelig blir det fint å få tettet høltanna i Røverdalen. Selvfølgelig blir det flott med nye sykehjem på Biri og i Snertingdal. Selvfølgelig blir Huntonstranda et kjempefint område, men like selvfølgelig skal dette finansieres innenfor allerede trange kommunale budsjetter. Så da mener jeg fortsatt at vi tåler debatten om subsidiering av studentboliger og ekskludering av andre som vil bygge i byen vår.

Kommentarer til denne saken